Vučić razgovarao s Netanjahuom

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu prihvatio poziv da poseti Srbiju. U telefonskom razgovoru, predsednik Aleksandar Vučić je Netanjahuu rekao da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Netanjahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, "čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje".

Predsednik Vučić je rekao Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

"Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države", naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво