EU: Izbeći tenzije na KiM koje bi ugrozile dijalog

Evropska unija smatra da na Kosovu i Metohiji treba izbeći tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj – normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

"U trenutku kada su obe strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravno obavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsednika na prethodnom sastanku, 18. jula u Briselu, na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj normalizacije odnosa", izjavila je portparolka EU Maja Kocijančič.

Na pitanje Tanjuga o rezultatima rada na izradi nacrta statuta ZSO, za koji rok ističe sutra, Kocijančičeva je podsetila da su se sve strane dogovorile i o "jasnim parametrima i vremenskom okviru" rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, u roku od četiri meseca od početka njegove izrade.

"Kada Upravljački tim zvanično obavesti EU o statusu svog posla, to će biti razmotreno na sledećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumemo da je posao još u toku", poručila je Kocijančičeva. 

Ponovila je da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obe strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво