Zukorlić: Situacija u Sandžaku ne može biti optimistična 

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić, razgovarao je u Novom Pazaru sa delegacijom OSCE, kojima je rekao da se, s obzirom na opštu političku situaciju u Sandžaku, gde vlast od 90-tih kontrolišu dve političke partije – SDA i SDP, ne može biti optimistična.

Zukorlić je, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, delegaciji OSCE, koju je predvodila Miaela Tuman, rekao da te dve stranke nedozvoljavaju razvoj neophodne političke kulture i unapređivanje političke svesti.

"Ako dodamo tome da su kriminal i korupcija jedan od najdominantnijih faktora u Sandžaku, uz jasnu spregu kriminala, politike, pravosuđa i policije, nije teško shvatiti zašto mnogi od mladih u Sandžaku vide spas u bežanju sa ovih prostora", naveo je Zukorlić.

Rekao je i da je ekonomsko-socijalna situacija, kao posledica toga, "očajno loša i zbog veoma loše saobraćajne infrastrukture skoro da je nemoguće pokrenuti ozbiljnu ekonomsko-socijalnu inicijativu".

Inače, delegacija OSCE se u razgovoru interesovala za opšte političko stanje u Sandžaku, sa posebnim osvrtom na eskalaciju nasilja u poslednje vreme, kao i mogući razvoj političke situacije u kontekstu strateškog partnerstva između, kako se navodi, SDA i SDP.

Gosti su se takođe interesovali za stav Stranke pravde i pomirenja u vezi promene zakonske regulative o nacionalnim savetima, te programskim odrednicama ove stranke u vezi sa predstojećim izborima za Bošnjačko-nacionalno vijeće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво