Šešelj o jučerašnjem incidentu u Skupštini

Dan posle incidenta u Skupštini Srbije, lider SRS-a Vojislav Šešelj rekao da bi ponovio ono što je juče uradio (gaženje hrvatske zastave i psovanje parlamentaraca iz Zagreba). Nema video-snimka incidenta.

"Zaista je neverovatno da vi sumnjate da se događaj desio, ali desio se, a čak i da se nije desio, efekat je sasvim solidan", rekao je lider radikala na današnjoj pres-konferenciji.

Naveo je da je skupštinsko obezbeđenje videlo da se to dogodilo, te da su se radikali "rvali sa njima".

"Članovi (hrvatske) delegacije su čuli kad sam im opsovao majku. Prvo sam rekao da sam im zgazio hrvatsku ustašku zastavu i onda sam im opsovao svima majku ustašku", izjavio je Šešelj.

Šešelj je na konferenciji za medije ponovio da je SRS ponosna na svoj veliki miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.

Dodao je da će to biti miran politički skup, koji je uredno prijavljen.

Šešelj je rekao da mu niko neće oduzeti poslanički mandat, uprkos presudi Haškog trubunala koji ga proglasio krivim za progon i podsticanje na mržnju Hrvata.

"S mojim mandatom se ništa ne dešava. Ko meni može da oduzme mandat? Gde i kome da ga predam? Boriću se rukama i nogama", ukazao je lider radikala.

Šešelj je ukazao da se član zakona koji se odnosi na oduzimanje mandata tiče onih koji su osuđeni ili tek treba da budu optuženi, a nigde ne kaže da se oodnosi na onog koji je osuđen i ko je odslužio kaznu.

"U presudi ne stoji da sam ratni zločinac, a ako se pokrene postupak, tek ćete videti šta ću da radim. A znate da imam bujnu maštu", istakao je Šešelj.

U međuvremenu, Skupština Srbije odgovorila je danas na zahtev Televizije N1 da im, zbog činjenice da niko nije video incident u kojem Šešelj gazi hrvatsku zastavu, pošalju snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi taj trenutak.

"Video-nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere", navode iz parlamenta.

Povodom incidenta u Skupštini, oglasila se i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekavši da su odnosi Hrvatske i Srbije narušeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво