SRS: Incijativa za Srpsko-ruski humanitarni centar u Vojvodin

Predstavnici Srpske radikalne stranke predali su zahtev Skupštini Vojvodine da se donese zaključak o pokretanju inicijative za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini.

Radikali su uz zahtev, predali i 31.157 potpisa podrške građana Srbije, koji "žive na prostoru AP Vojvodine", navodi se na sajtu SRS.

"Srpska radikalna stranka je mišljenja da je Vojvodini neophodan jedan ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava, po uzoru na Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, koji je bez sumnje najbolji humanitarni centar u ovom delu Evrope", rekao je šef poslaničke grupe u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić na konferenciji za novinare koja je održana ispred zgrade parlamenta.

On očekuje i da će "većina poslanika u pokrajinskoj Skupštini pokazati političku mudrost, zrelost i odlučnost" i pružiti podršku ovoj inicijativi.

Radikali traže da se zaključima Skupštine AP Vojvodine, zaduži Pokrajinska vlada da podnese inicijativu Vladi Republike Srbije za potpisivanje sporazuma sa nadležnim ministarstvom Ruske Federacije o osnivanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra na teritoriji AP Vojvodine.

Prema njegovim rečima, "hohštapleri sa Zapada" vrše pritisak da se Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu zatvori, a radikali smatraju da treba da mu se dodeli diplomatski status i da se otvori još jedan na prostoru Vojvodine.

LSV protiv inicijative 

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se usprotivila inicijativi SRS da se u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini formira Srpsko-ruski humanitarni centar, uz apel nadležnima da se ova inicijativa odbaci.

U saopštenju dostavljenom medijima, koje je potpisao generalni sekretar te stranke Bojan Kostreš, podseća se da su predstavnici radikala danas i zvanično podneli zahtev da se na narednoj sednici Skupštine AP Vojvodine raspravlja o njihovoj inicijativi.

"Politički stavovi stranke koju predvodi Vojislav Šešelj jako su dobro poznati građanima Srbije. Od 1990. godine ta politika donosila je samo nesreću", navodi Kostreš i dodaje da inicijativa srpskih radikala dolazi u danima kada je potrebno mnogo jasnije trasirati put evropskih integracija i odrediti se prema funkcionisanju, kako su naveli, famoznog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво