Читај ми!

Kostić: Na dijalogu o Kosovu se prelama budućnost srpskog naroda

Dijalog i razgovor a ne rat jeste put po kome treba da se ide kako bi se prevazišli viševekovni nesporazumi, kaže za "Blic" predsednik SANU Vladimir Kostić.

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je da je dijalog o Kosovu pitanje na kom se prelama budućnost srpskog naroda i da su zbog toga svi u obavezi da iznesu svoj stav.

"Dijalog i razgovor a ne rat jeste put po kome treba da se ide kako bi se prevazišli viševekovni nesporazumi dva naroda. Zato je dobro da političke organizacije, istitucije, crkva, ugledni naučnici, ali i obični građani iznesu svoje ideje kako to da se uradi. Iz tog mnoštva proizaći će verovatno i rešenja koja država može da koristi za definisanje strategije", rekao je Kostić za sutrašnji Blic.

Iako SANU još nije dobio zvaničan poziv iz Predsedništva, Kostić ističe da mu nije jasno zbog čega se oko poziva predsednika Srbije vode polemike.

"U svakom slučaju dijalog je dobra ideja jer – šta je alternativa", upitao je predsednik SANU.

Prema njegovim rečima, mora da se stavi tačka na ratne pokliče političkih elita i jednog i drugog naroda koje, kad god im zatreba "zveckaju oružjem" a koje po pravilu ne nose ni oni ni njihova deca.

Predstavnici SANU će, kako je dodao, izneti svoje ideje, a da li će se složiti sa konačnim rešenjem vlasti, "to je druga stvar".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво