Zaharova: Američki mediji pogrešno preneli izjavu Brnabićeve

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je srpska premijerka Ana Brnabić uverila ruskog ambasadora u Beogradu da su američki mediji pogrešno preneli njenu izjavu o tome da će država pre izabrati EU nego Rusiju.

Marija Zaharova je istakla da se ruski ambasador u Beogradu sastao sa srpskom premijerkom kako bi "utvrdili šta je tačno rekla", prenosi Tas.

"Srpska premijerka je kazala da je njene reči pogrešno protumačila američka novinska agencija i predala kompletan transkript njenog intervjua agenciji Blumberg, koji nije sadržao reči koje joj se pripisuju. Mi sudimo na osnovu tih objašnjenja", rekla je Zaharova.

Prema Blumbergu, srpska premijerka je izjavila, u intervjuu objavljenom 4. jula, da će Srbija, ako bude morala da bira između bližih veza sa Rusijom i pridruživanja EU, odlučiti da izabere EU, dok je na pitanje da li će Beograd nastaviti da odbija da uvede sankcije Rusiji, rekla da to ne može da obeća.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво