SDS: Nadležni da otvore istragu protiv Siniše Malog

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je od nadležnih organa da hitno pokrenu istragu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog, povodom navoda koje je u javnost iznela njegova bivša supruga o organizovanju rušenja u četvrti Savamala i njegovoj umešanosti u različite koruptivne radnje.

SDS navodi da Marija Mali u intervjuu "priznaje i sopstvenu umešanost u te radnje, pa je potrebno pokrenuti istragu i povodom tih priznanja".

"Smatramo da je nedopustivo urušavanje pravne države da istrage povodom ovakvih navoda pokreću mediji i da o ovakvim optužbama presuđuje premijer na konferenciji za novinare, a ne nadležni organi", navodi se u pisanoj izjavi predsednika gradskog odbora SDS-a Beograd Aleksandra Ivanovića.

Ivanović ističe da je SDS već više puta tražio ostavku gradonačelnika Siniše Malog i celokupnog rukovodstva grada Beograda.

"Na informacije i priznanja koja su izneta u javnost sve nadležne institucije skandalozno ćute, što još jednom potvrđuje da Srbija danas nije država u kojoj zakon važi jednako za sve", ističe se u izjavi.

Ivanović je podsetio na "brutalnu" reakciju nadležnih organa prema prodavcima lubenica koji su se borili za egzistenciju svojih porodica i ukazao na to da isti ti organi ćute na mogućnost da je gradonačelnik sa svojim saradnicima organizovao suspendovanje Ustava u slučaju rušenja u Savamali, na to da gradonačelnik ne može da objasni milionske transakcije preko svojih of-šor kompanija, desetine apartmana na bugarskom primorju, nekretnine na ekskluzivnim lokacijama itd.

"Svi organi od Agencije za borbu protiv korupcije, preko policije do tužilaštva ćute na to. U takvoj atmosferi obaveza svih nas koji želimo da Srbija bude pravno uređena država je da podignemo svoj glas i apelujemo na nadležne organe da se odupru političkim pritiscima, ucenama i strahovima i da počnu da rade svoj posao", naglasio je Ivanović.

Naglasio je da bi u pravnoj državi javnost trebala da čuje rezultate zvanične istrage i dodao da "država u kojoj je jedan čovek iznad svih zakona i institucija, nije pravna država".

"U takvoj, Vučićevoj Srbiji, se nijedan građanin ne može osećati bezbedno", zaključio je Ivanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво