Đukanović: Postoji mogućnost da Sarajevo odloži posetu Nikolića

Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku kaže za RTS da postoji mogućnost da Sarajevo odloži najavljenu posetu predsednika Nikolića.

Dragan Đukanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da postoji mogućnost da Sarajevo odloži posetu predsednika Nikolića za nekoliko meseci.

"Ja se nadam da je poseta izvesna, međutim imajući u vidu da je već nekoliko puta odlagana, smatram da postoji određena mogućnost da Sarajevo posetu odloži na nekoliko meseci", navodi Đukanović.

Smatra da će sutrašnji Dan Republike Srpske biti u daljem fokusu odnosa na relaciji Sarajeva i Banja Luke, ali da neće uticati na stabilnost Zapadnog Balkana.

"To je jedan od praznika koji potiče iz savremene političke istorije na Balkanu koji izaziva brojne kontroverze i koji se na određeni način pojavljuje u javnosti. Posle sutrašnje svečanosti će se govoriti o prazniku posebno na relaciji Sarajevo-Banjaluka", uveren je Đukanović.

Ocenjuje da to neće biti suštinski problem koji može uticati na odnose u regionu.

"Mislim da će se prizma proslave prelamati prevashodno u odnosima između bošnjačkih i srpskih političkih faktora u BiH", naglasio je Đukanović.

Kada je reč u unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH, Đukanović smatra da je jako bitno da dođe do konsolidacije i poboljšanja odnosa između Sarajeva i Banjaluke i na neki način Srbije i BiH.

Osvrćući se na probleme koje u poslednje vreme opterećuju region, navodi da nije realno očekivati da u dogledno vreme dođe do njihovih rešavanja. Dodaje da će to zavisisti od unutrašnjih događaja u zemljama Zapadnog Balkana.

"Nažalost neće u skorijoj budućnosti doći do rešavanja problema problema koji su ostali otvorenih toliko godina posle okončanja sukoba na našim prostorima. Naprotiv u 2017. će se nastaviti sa verbalnim ispadima u biletaralnim i militaralnim odnosima zaključio je Đukanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво