Vladimir Rebić novi direktor policije

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici izabrala Vladimira Rebića za novog direktora policije. On je do sada obavljao funkciju vršioca te dužnosti.

Po postavljenju na funkciju, Vladimir Rebić je rekao je da očekuje da policija u narednom periodu nastavi bespoštednu borbu protiv svih vidova kriminala i da razultati budi dobri, kao tokom ove godine, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Prioritetni zadaci MUP-a biće svakako borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, trgovine narkoticima, kao i sprečavanje eventualnog terorizma", naglasio je Rebić.

Imajući u vidu da organizovani kriminal i terorizam predstavljaju najveći bezbednosni izazov u svetu, pa samim tim i u Srbiji, Rebić je istakao da država mora da ima u vidudekvatne mehanizme kao odgovor na tu pojavu i dodao da će fokus biti i na suzbijanju porodičnog i vršnjačkog nasilja, kao i nasilja na sportskim priredbama.

Rebić je podsetio i na odlične rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova u ovoj godini.

"U toku ove godine u više odvojenih akcija uhapsili smo više od 500 ljudi osumnjičenih za najteža krivična dela organizovanog kriminala i korupcije. Zaplenili smo više od tri tone različitih narkotika, oduzeli smo više od 107 tona duvana, kao i 180.000 boksova cigareta, što su značajni rezultati" naglasio je Rebić.

Dodaje i da je njegov cilj da se unapredi koncept policije u zajednici koja podrazumeva bolju dvosmernu komunikaciju između građana i policije.

"Važno je da građanin poznaje svog lokalnog policajca i da zna da može da mu ukaže na sve bezbednosne rizike sa kojima se suočava. Osim ovih operativno policijskih poslova, Direkcija policije će zajedno sa ostalim sektorima u MUP-u raditi i na uspostavljanju sistema karijernog napredovanja, koji podrazumeva adekvatno vrednovanje rezultata. Napredovanje u službi zavisiće isključivo od ličnog integriteta, odnosno rezultata rada" zaključio je Rebić.

Rebić je rođen 9. januara 1967. godine u Užicu. Srednju pravno-birotehničku školu je završio u tom gradu, a 1991. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, saopštio je MUP.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova radi od avgusta 1992. godine, a počeo je u tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, gde je radio na inspekcijskim i upravnim poslovima bezbednosti saobraćaja. Od 1996. do 2002. godine obavlja poslove šefa Odseka za inspekcijske i upravne poslove SUP-a Užice, a potom prelazi u Upravu saobraćajne policije da radi na obuci saobraćajne policije.

Januara 2010. godine postaje zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije i u naredne četiri godine koordinira aktivnosti saobraćajne policije na donošenju podzakonskih akata u cilju implementiranja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Za načelnika Uprave saobraćajne policije je imenovan 20. juna 2014. godine, a zahvaljujući postignutim rezultatima i odličnom profesionalnom radu, imenovan je i za vršioca dužnosti direktora policije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво