SNS zakoračila na srpsku političku scenu

Izborom Tomislava Nikolića za predsednika, Aleksandra Vučića za njegovog zamenika i predsedništva partije, Srpska napredna stranka zvanično je zakoračila na političku scenu Srbije.

Predsednik SNS-a  Tomislav Nikolić poručio je na osnivačkoj Skupštini,  da želi da promeni Srbiju, kako bi građani živeli bolje.

"Istok i zapad da budu strane sveta, a ne sudbina, a Srbija ponosna saradnica Ruske federacije i najbolja članica  EU", istakao je Nikolić. 

Predsednik SNS-a ukazao je da je lideru radikala Vojislavu Šešelju poručio prilikom odlaska iz SRS da "mu želi sve najbolje, a Srbiji još bolje".

Narodnjaci su ostali verni politici, koju je i kao zamenik predsednika gradio u SRS, a  iz te partije nije poneo ništa "sem svoje sudbine i uspomena", tvrdi Nikolić.

Lider SNS-a je ocenio da toj partiji samo "Srbija postavlja zadatke, a samo bog sudi".

Otvarajući svečanu Sednicu zamenik predsednika SNS-a  Aleksandar Vučić, rekao je da ta stranka Srbiju vidi kao modernu, razvijenu i prosperitetnu državu.

Naglasio je da skupu prisustvuje i porodica Ranka Panića, nastradalog nakon mitinga SRS u Beogradu, organizovanog 29. jula.

Vučić je rekao da je u našoj zemlji najtraženija reč "poštovanje" i da ta partija ne želi da "kleči", već da razgovara sa svima u svetu,  da " Srbija hoće u Evropu, ali sa Kosovom i Metohijom".

"Jedini rezultat koji priznajemo je pobeda, moramo da pobedimo zbog budućnosti Srbije", naglasio je Vučić.

Ukazao je da SNS želi da ima političke protivnike, koje će da "pobeđuje", ali ne i neprijatelje na političkoj sceni.

Osnivačkoj skupštini Srpske napredne stranke, koja je počela u 18 sati, prisustvovalo je više od tri hiljade delegata. 

Među zvanicama su bili ambasadori Slovačke, Norveške, Kube, Indije, Švedske, Danske, Alžira i predstavnici ambasada SAD, Ruske federacije, Francuske, Nemačke, Španije, Indonezije, Grčke i Libije.

U prvom delu Skupštine, iza zatvorenih vrata, naprednjaci su usvojili statut i programske ciljeve.

Na Skupštini koja se održala u Centru "Sava" iza "zatvorenih vrata", izabrano je i Predsedništvo stranke od dvadeset članova. 

Predsedništvo će do izbora Glavnog odbora te partije, za šest meseci, obavljati i funkciju tog tela.

Članovi Predsedništva, između ostalih, su Jorgovanka Tabaković, Božidar Delić, Borislav Pelević, Oliver Antić, Brana Crnčević, Igor Mirović, Zoran Bingulac...

Početkom septembra Nikolić je podneo ostavku na sve funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci, posle čega je sa grupom poslanika te stranke oformio poslanički klub "Napred Srbijo", a zatim i registrovao SNS 10. oktobra.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво