Vučić na RTS-u o izborima 1. marta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će odluku o izborima saopštiti 1. marta, prilikom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, a onima koji osporavaju njegovu politiku poručio je da neće nikoga terati u koaliciju nakon izbora, niti mu pada na pamet da zbog postizbornih koalicija pravi bilo kakve kompromise.

"Neću praviti nikakve kompromise u pogledu politike i plana za budućnost", rekao je Vučić novinarima u Rumi gde je prisustvovao otvaranju fabrike.

Sada, kako je naveo, imamo da marširaju i desničari, okupljaju se levičari, pa razjedinjuju, pa imate spektar različitih interesa i teško je sve to sagledati, zbog čega je uveren da razgovor o tome treba voditi za jedno pola godine.

"Ljudi, međutim, treba jasno i otvoreno da razgovaraju o tome kako ćemo napredovati u budućnosti i neću praviti nikakve kompromise po pitanju plana i programa o budućnosti Srbije", poručio je Vučić.

"Ako neko ne vidi očigledne uspehe, koje nam priznaju i MMF i Svetska banka, taj ne vidi da smo na dobrom putu", naveo je Vučić.

On lično u tome vidi neku vrstu želje kod dva različita dela javnosti da se prekine s napretkom i vrati u daleku prošlost u kojoj je i on, kako je naveo, imao, ne istaknutu, ali ne ni nezapaženu ulogu, a "gde nismo razumeli šta se u svetu dešava".

"Imate i lične stavove nekih koji po svaku cenu žele da negiraju sve što postignemo, ali, dodao je, ja neću praviti kompromise i, ako izgubimo izbore, siguran sam da će oni formirati vladu, i s tim nemam nikakav problem", istakao je Vučić.

"Ali, neću da pravim vladu s bilo kim ko želi da izolujemo zemlju i izgubimo ugled u svetu", poručio je i naveo da se mora napraviti dogovor o tome šta kao društvo hoćemo. Hajde da vidimo je l' ovo malo bolje nego što je bilo, jesu li ovi iz MMF-a i SB-a ludi kad kažu da napredujemo, jesu li svi oni ludi ili ima nešto u nama kao da čeznemo za samouništenjem", zapitao je Vučić.

Zato je ponovio da je važno da razgovaramo o tome kom tipu društva želimo da pripadamo.

Nije se, kako je rekao, pretrgao da ubeđuje druge da idu s njim u koaliciju, i zaključio:
"Neću praviti nikakve kompromise u pogledu politike i plana za budućnost, a ko hoće da se igra s budućnošću u tome neću da učestvujem".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво