"Dejli bist" piše o Tačiju kao šverceru organa

Jedan od kandidata Republikanske stranke za predsedničku nominaciju u SAD, Ben Karson, pred izbore u Ajovi, zajedno sa predstavnicima svog tima sastao se sa Hašimom Tačijem, osumnjičenim za trgovinu ljudskim organima, piše američki portal "Dejli bist".

U članku naslovljenom "Sastanak Karsonovog tima sa navodnim švercerom organa", američki portal prenosi saopštenje Karsonovog tima o sastanku na kome je istaknut "poseban odnos Kosova i Ajove", gde je nedavno otvoren kosovski konzultat.

Sa Tačijem se, kako se navodi u saopštenju, sastao i vodeći čovek Karsonove kampanje, general Bob Diz, koji je tokom svoje vojne karijere služio u snagama NATO na Kosovu.

"U saopštenju je, međutim, propušteno da se pomene da je Tači bio naveden kao šef albanske grupe koja je švercovala drogu, oružje i ljudske organe kroz istočnu Evropu, prema istrazi Saveta Evrope 2010. o organizovanom kriminalu", navodi američki portal.

U tekstu se podseća na izveštaj britanskog Gardijana u kome je Tači označen kao šef kriminalne mreže na Kosovu.

Na pitanje novinara upućeno Karsonovom direktoru za komunikacije Lariju Rosu da li su u kampanji znali za kriminalne aktivnosti iz Tačijeve prošlosti, on je najpre rekao da "tim zadužen za kampanju nije znao da je Tači bio član Oslobodilačke vojske Kosova".

Ros je zatim dodao da i Karsonova životna priča "uključuje iskupljenje od besa" i da "prošlost pojedinca ne mora da određuje i njegovu budućnost".

Na pitanje da li su ljudi iz kampanje konkretno znali za navode o krijumčarenju ljudskih organa, Ros je promenio izjavu.

"Moj odgovor je trebalo da glasi: Tim je znao da je Tači pre nego što je postao član vlade bio član Oslobodilačke vojske Kosova", napisao je on u mejlu.

Tači, koji boravi u SAD, na Tviteru je objavio zajedničku fotografiju sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i napisao da je "Kosovo blagosloveno što ima podršku SAD".

Prema najnovijoj anketi među biračima u De Mojnu, Karson se sa 10 odsto podrške u Ajovi nalazi iza Donalda Trampa, Teda Kruza i Marka Rubija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво