"Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja"

Premijer Aleksandar Vučić je posle kratke polemike s novinarkom RTS-a rekao: "Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja." Novinarka mu je zamerila što politički svrstava novinare, a on je uzvratio da mu osporava ono što je svima očigledno i što i RTS uzima sebi za pravo, svrstavajući pojedine medije, poput Pinka i Informera, na "drugu stranu".

Naime, novinarka RTS-a (Milica Jevtić, prim. red.) je premijeru, nakon što je u dijalogu sa novinarkom Radio-televizije Vojvodine pomenuo "ovi vaši", rekla da ne bi trebalo da "etiketira kolege novinare" dok rade svoj posao.

"Nemojte se ljutiti, ali ja sam taj koji će da se obraća kako želi, a vi me kritikujte kako vam volja", poručio joj je premijer.

Vučić je novinarki rekao i da mu dozvoli da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno i da ne odgovara umesto njega, što, kako je primetio, RTS uvek čini.

Na opasku može li to da dokaže, Vučić je rekao da neće da dokazuje ništa, već da samo pruža odgovore.

"Ni vi nemate dokaze, osim što ste hteli još jednom da pokažete i da se zna na koji način se ponašate prema Vladi", rekao je Vučić.

A kad je reč o etiketiranju, primetio je da RTS to često čini, umesto da radi svoj posao.

"To što se tiče vašeg etiketiranja na RTS-u, nije vam prvi put. Vi stalno na vašoj televiziji svrstavate Informer i Pink, a meni ne date da radim nešto što je očigledno svima, a to je da je jasno ko koga u političkom smislu podržava", naveo je Vučić i poručio:

"Samo vi radite svoj posao, nemam ništa protiv toga, na svako pitanje ću vam odgovoriti, ali nemojte vi da odgovarate u moje ime. Samo nemojte da mi oduzimate to pravo, vaša koleginica je postavila pitanje i ja sam odgovorio", rekao je Vučić i dodao da nikoga nije uvredio, niti je izgovorio kakvu ružnu reč.

broj komentara 36 pošalji komentar
(sreda, 13. jan 2016, 01:11) - anonymous [neregistrovani]

Tako se štiti struka

Puna podrška koleginici. Novinarstvo nije "naši i vaši" (ne bi trebalo da bude), već profesija kojoj treba zadržati dostojanstvo.

(sreda, 13. jan 2016, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

Smesna rasprava

Sa velike udaljenosti pomno pratim sta se desava u mojoj Srbiji. Ponekad se nerviram, ponekad ljutim, ali se nekad slatko nasmejem. U svakoj zemlji postoje (makar) dve strane u politici, i mediji se u 90% slučajeva svrstavaju na jednu ili drugu stranu. Pravo, nezavisno novinarstvo je ugrozeno i iščezava. Ostaju oni koji, kao i advokati, puno pričaju a nista ne kazu, a i ono sto kazu je u zastitu svog klijenta koji ih placa. Oni smatraju da u odbranu "svog klijenta" moraju da bace ljagu na druge, bez obzira koliko su krivi ili nevini. Novinari se,svuda u svetu, koriste u političke svrhe!!! Oni formiraju vase misljenje, oni izazivaju netrpeljivost, oni stvaraju atmosferu drustva. Ako ste mladja generacija, koja nije naučena da cita izmedju redova i misli svojom glavom, tesko vama. Na zalost, kod nas je, isto tako, problem nepismenosti novinara. Muka mi je kad čitam tekstove sa velikim brojem gramatickih gresaka, sa "posrbljenim" engleskim recima, npr lajkovati.

(utorak, 12. jan 2016, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

RTS Samo napred

Jedina televizija koja nas jos realno izvestava, tako da svaki trud njihovih novinara pozdravljam.

(utorak, 12. jan 2016, 20:51) - anonymous [neregistrovani]

odgovor

Ne razumem šta je to gospodin Vučić lepo rekao; on je premijer Srbije i svih Srba, i onih koji su glasali i onih koji nisu glasali za njega i to ću poštovati sve dok bude premijer. Ne želim da znam koji su to novinari njegovi, njihovi, ničiji, nečiji, prijateljski, neprijateljski, svi su novinari naši a ja ću zadržati pravo da mislim svojom glavom i donosim zaključke shodno onome što pročitam. Red bi bio da premijer bez etiketiranja, pristojno odgovara na sva pitanja pa i ona koja mu se ne svidjaju.

(utorak, 12. jan 2016, 19:19) - anonymous [neregistrovani]

e, da...vec odavno imam drugu sliku o novinarima......

I sto sam starija I duze zivim na zapadu vidim I uvjerila sam se da oni samo plesu kako drugi kaze....odnosno tko ih placa.....tako je, nazalost, zakazala etika I istina......servira se sve po narudzbi.....

krivo mi je I dan danas sto nasi novinari nisu ucinili bas mnogo - citaj skoro nista da se ujedinje I posalju u svijet istinu o nama - prognanim Srbima....isto tako I pravnicima sto nisu ucinili mnogo - citaj nista o sudjenju u Hagu gdje se I nisu postovale pravne norme I medjunarodno pravo itd...itd.....

izvinite na istini.....

(utorak, 12. jan 2016, 19:02) - anonymous [neregistrovani]

Headline

Eto, saznali smo u ovim komentarima da su i Paja i Jare protiv Vlade Srbije... 

(utorak, 12. jan 2016, 19:00) - Radojica [neregistrovani]

@Odgovor

@Nisam clan SNS-a,nikada nisam glasao za Vucica,(sto ne znaci da necu..)i nemam nikakav direktni interes drzati bilo ciju stranu..Jedno je,ukoliko neko argumentovano kritikuje..,a sasvim drugo su pokosaji pravljenja vestackih afera..Cinjenica je da se Premijer trudi svim mogucim silama resavati nagomilane probleme,od kojih su neki jako stari..Cinjenica je da je posteniji od svojih prethodnika i da se mnogo konkretnije bori protiv korupcije..Ja licno ne vidim nikoga boljeg,koji bi postenije sa vise zelje i vise rada vodio vladu i drzavu..On zasluzuje daleko vise podrske,manje radi njega samog,vise radi Srbije..Jasno mi je da se stvari krecu jako polako (to je i logicno..)i da se preko noci malo sta moze promeniti,jasno mi je da je jako mnogo ljudi nezadovoljno,gladno..Ali ne vidim BOLJU ALTERNATIVU od onoga sto predlaze VUCIC.(RAD,RAD i RAD;STRPLJENJE,VERA..)Mozda sam naivan i neobavesten..ali nisam nikakav BOT..kao sto to neki znaju da navedu cim se ne slazu sa necijim misljenjem ili nemaju argumente za isto..Sa obzirom da ne zivim u Srbiji moja profesija nije relevantna u kontekstu ovog komentare..Srbin sam,zainteresovan za bolji zivot u Srbiji..Nadam se da ce Srbija jednog dana biti uredeno drustvo sa manje demagoga i neradnika a vise onih koji rade i stvaraju..Pozdrav..

(utorak, 12. jan 2016, 18:16) - anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [neregistrovani]

Sa malom rezervom

Pri izboru direktora RTS-a,poslao sam komentar sa cestitkom i izrazio malu rezervu u vezi sa mogucnoscu da RTS postane,umesto narodnog javnog servisa,javni servis DS-a. Bez obzira na,meni poznatu snagu, njegove DS ideologije,(samo sam 1-dnu godinu stariji od njega) jako sam iznenadjen izvesnom najavom i vec zacetkom poteza,vezanih za doprinos DS-u.Bas me briga i za Vucica i SNS,ali jednostavno ne mogu da verujem da, javni servis gradjana, nije izdrzao.Malo me je stid.

(utorak, 12. jan 2016, 18:13) - Parafraza: [neregistrovani]

Stipe Mesic,HDZE-u:

"Ako vam se ne svidja HRT,kupite sebi televiziju!" - Nije hrvatski toliko tezak,da moram i ovo da prevedem!

(utorak, 12. jan 2016, 18:06) - anonymous [neregistrovani]

Svaka čast!

Lepo joj je rekao!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">