Читај ми!

Kirbi: Poseta Predsedništva BiH Srbiji dobra vest

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi kaže da je poseta članova Predsedništva Bosne i Hercegovine Srbiji, koja je najavljena za iduću nedelju, dobra vest i primer kako region treba da gleda u budućnost.

Majkl Kirbi je, odgovarajući na pitanja u Sopotu, rekao da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici bio nesrećan događaj i da to nikako nije bilo dobro, ali da treba gledati napred i sagledati širu sliku, prenosi Tanjug.

"Mislim da je poseta (članova Predsedništva BiH) još jedan primer tog gledanja u budućnost i zbog toga mi je drago da se to dešava", istakao je Kirbi.

Ambasador SAD je ukazao da će Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu i svim zemljama regiona biti bolje ukoliko uspeju da prevaziđu ono što se dešavalo 1990-ih godina i krenu ka boljoj budućnosti.

"Ja posetu Predsedništva BiH tumačim upravo u tom kontekstu", zaključio je američki ambasador.

Sva tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine prihvatila su poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da posete Srbiju i to najverovatnije u sredu 22. jula.

Poziv je usledio nakon što su u subotu, tokom komemoracije povodom 20. godišnjice od zločina u Srebrenici, Vučić i delegacija Srbije napadnuti.

Kirbi je u Sopotu prisustvovao polaganju kamena temeljca za centar za dnevni boravak osoba sa fizičkim i mentalnim smetnjama, koji finansira Evropska komanda oružanih snaga SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво