Читај ми!

Tadić: Znam gde sam grešio

SDS je izabrala stranačke organe na prvoj izbornoj skupštini, gde je predsednik Boris Tadić poručio da zna gde je grešio, "čak i bolje od onih koji ga kritikuju". Vlada vodi pogrešnu ekonomsku politiku, poručio Tadić.

Socijaldemokratska stranka nema ambiciju da uđe u vlast po svaku cenu, poručio je Boris Tadić, prenosi Tanjug.

"Jedna od najvećih prednosti SDS-a je iskustvo i svest o našim greškama. Ja dobro znam gde sam grešio, čak i bolje nego oni koji me kritikuju", rekao je Tadić, obraćajući se na svečanom delu izborne skupštine.

Ističući da se SDS neće baviti populizmom i demagogijom, Tadić je rekao da im nije ambicija da po svaku cenu ulaze u vlast.

"Radili smo u domenu politike ono što čovek može samo da sanja, mi sada svojim znanjem i iskustvom želimo da doprinesemo boljitku ove zemlje", rekao je Tadić, koji je bio predsednik Srbije i lider Demokratske stranke.

On je istakao da nijedno društvo ne može da bude uspešno bez konsenzusa o osnovim vrednostima i smeru u kojem želi da ide.

Boris Tadić je ocenio da Vlada Srbije vodi pogrešnu ekonomsku politiku koja pravi još veći jaz između najsiromašnijih i najbogatijih, ističući da se stranka koja se danas osniva zalaže za ofanzivne ekonomske mere, a ne samo mere štednje.

"Duboko sam uveren da je vlada od 2008. do 2012. godine pravila greške, ali da je bilo mnogo više boljih rešenja nego grešaka", rekao je Tadić i istakao da svi članovi SDS-a stoje pred javnošću sa svim što je činjeno u prošlosti i onim što treba da bude učinjeno danas.

Tadić je rekao da optužbe da je vlast koju je predvodio uništila ekonomski sistem Srbije, nemaju utemeljenje, navodeći da je u to vreme deficit bio manji, a privredni rast, strane investicije i zaposlenost veća.

Tadić je priznao i da je podizanje plata i penzija u njegovo vreme bila greška, ali, kako je naveo, greška koju su iznudili koalicioni partneri, a koja je zamrzavanjem plata i penzija ispravljena.

SDS danas predlaže snažnu novu politiku koja mora da odgovori na izazove epohe, rekao je Tadić, i istakao da su vrata otvorena za svakog poštenog čoveka koij vidi opšti interes iznad pojedinačnog, kao i za mlade i za "političke vukove".

Stranka se, rekao je Tadić, zalaže promenu Ustava Srbije koji, kako je naveo, ne može da odgovori na izazove savremene politike, ali i promenu izbornog sistema, kako bi se podigao nivo legitimiteta i odgovornosti onih koji predstavljaju građane, kao i za nastavak evropskog puta.

Govoreći o ekonomiji, Tadić je rekao da predsednik države, premijer, ministri i svi lokalni čelnici moraju da rade na privlačenju stranih investicija i otvaranju perspektiva za domaće preduzetništvo.

On je istakao da su mere štednje potrebne, ali da nedostaju ofanzivne ekonomske mere, ulaganje u infrastrukturu, a primetio je "da su mostovi koji se sada završavaju započeti u njihovo vreme".

Tadić je zaključio ocenom da će SDS na sledećim izborima proći "kud i kamo" bolje, a političkim oponentima poručio da im "ne želi ništa loše, ali da svojoj partiji želi bolje".

Na izbornoj skupštini za potpredsednike stranke izabrani su Nenad Konstantinović, Aleksandar Ivkovac, Marko Đurišić, Tinde Kovač Cerović, Svetlana Vujović i Goran Radosavljević, kao i članovi Glavnog odbora i predsednik i članovi Statutarne komisije.

Svečanom delu prisustvovali su potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, funkcionerka DS-a Gordana Čomić, kao i koalicioni partneri SDS-a Nenad Čanak i Dušan Petrović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво