Читај ми!

Babić: Potrebno nam je rusko tržište

Posetom Putina upućena poruka i Moskvi i Briselu da Srbija želi što ubrzaniji put ka EU, ali da joj je rusko tržište neophodno zbog radnih mesta i investicija, kaže za RTS šef poslanika SNS-a Zoran Babić.

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je povodom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, da je cilj Srbije da do 2020. godine postane punopravni član EU, ali da joj je neophodno i rusko tržište.

Srbija je na jasnom evropskom putu i čini sve u usklađivanju zakonodavstva, ali, sa druge strane, nikada, bar dok je ova vlada, neće uvoditi sankcije Rusiji, rekao je Babić u Jutarnjem programu RTS-a.

Babić je ukazao na važnost posete lidera jedne od najznačajnih zemalja, ističući da se unapređuju vekovni prijateljski odnosi Srbije i Rusije i da vlada i premijer Aleksandar Vučić sprovode doslednu politiku, jer ono što govori u Vašingtonu, Berlinu i Briselu, govori i u Beogradu i u Moskvi.

Istakao je da je posetom Putina upućena poruka i Moskvi i Briselu da Srbija želi što ubrzaniji put ka EU, ali da joj je rusko tržište neophodno zbog radnih mesta i investicija.

Babić je ukazao da je "Fijat" jedan od većih punilaca republičkog budžeta i da je zato dobro što je premijer Vučić zatražio da se poveća broj automobila proizvedenih u Kragujevcu, koji će se pojaviti na ruskom tržištu, jer je to značajna finansijska injekcija za celu Srbiju.

Naglasio je da je Vojska Srbije na vojnoj paradi pokazala, uprkos kiši koja je padala, da funkcioniše i u teškim vremenskim prilikama i da "sve što je juče viđeno jeste ponos Srbije".

"Dobra slika je otišla u svet, da je Vojska Srbije i faktor stabilnosti i bezbednosti naših građana, ali i stabilnosti u regionu", istakao je Babić.

Babić je rekao da pojava virusa ebole, koja je već stigla u Španiju i SAD, predstavlja globalnu pretnju, kojoj su izložene i bogatije i uređenije države i da postoji rizik i da prispe i u Srbiju, ali da se država Srbija u saradnji sa drugim zemljama priprema i za takve scenarije.

Na pitanje novinara o mogućnosti da bi vlada naredne nedelje mogla da razmatra mere štednje i da bi plate i penzije mogle da budu smanjene već od novembra, Babić je odgovorio da je SNS još u predizbornoj kampanji hrabro obećao reforme, koje neće biti lake, ali koje su neophodne za ozdravljenje javnih finansija, kako se Srbija ne bi uvela u bankrot.

Babić je precizirao da 61 procenat svih penzija uštedama, koje se obavljaju na drugim stranama, neće biti dirano, a da se razmatra da deo od ostalih 39 odsto penzija bude smanjen.

Šef poslaničke grupe SNS-a je ukazao da je državna uprava nerealno 2008. godine povećala plate u javnim preduzećima za oko 69 odsto i dodao da je cilj da budu zaštićeni najugroženiji građani, jer će najveći teret poneti oni koji imaju značajno veće penzije i plate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво