Читај ми!

Ministarka u Moskvi o izvozu hrane

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković razgovaraće u Moskvi sa resornim ministrom Nikolajem Fjodorovim Vasiljevičem o mogućnosti povećanja izvoza i plasmana srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.

Bogosavljević Bošković će, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, predložiti ruskoj strani ubrzavanje procedure odobravanja objekata za izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda, prenosi Tanjug.

Ministarka naglašava da izvoz u Rusiju jedinstvena je šansa koju Srbija mora da iskoristi, ali samo ako bude poštovala ruske visoke standarde i pravila.

"Ruska strana zainteresovana je za sve naše poljoprivredne i prehrambene proizvode, naročito za meso, mleko, prerađevine od mesa i mleka, voće i povrće, a sir bi mogli da izvezemo koliko god možemo da proizvedemo'', rekla je ministarka za Novosti.

Povodom sastanka u Moskvi sa ruskim kolegom Nikolajem Fjodorovom, ministarka je naglasila i da očekivani izvoz robe neće uticati na domaće cene.

Bogosavljević Bošković je rekla i da će Srbija učiniti sve da podstakne proizvodnju i kod malih preduzeća, što je velika šansa koju vide mnogi građani, ali i političari.

Moskva je pre dve sedmice uvela jednogodišnju zabranu uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize.

Na spisku zabranjenih proizvoda koji podležu ruskim sankcijama nalazi se roba iz SAD, EU, Kanade, Australije i Norveške.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво