SNS: Upad u list "Kurir" opomena za medije

Upad poreske policije u utorak u prostorije lista "Kurir" predstavlja opomenu za ostale medije. To nije Srbija i demokratija koju je Boris Tadić obećavao građanima" rekao lider SNS-a Tomislav Nikolić.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da upad poreske policije u utorak u prostorije lista "Kurir" predstavlja opomenu za ostale medije ocenivši da "to nije Srbija i demokratija koju je Boris Tadić obećavao građanima".

"Sa žaljenjem konstatujemo da je Vlada Srbije, odnosno dvojac Tadić-Dinkić krenuo na medije", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

"Tamo je bilo prisutno dosta novinara, televizijskih ekipa, ali danas primećujem novinarsku nesolidarnost. Ni jedan medij o tome ne objavljuje ni jednu jedinu reč", rekao je lider naprednjaka.

Nikolić je poručio novinarima da kažu vlasnicima, glavnim i odgovornim urednicima da nereagovanjem otvaraju vrata da "ni njih niko ne brani onog dana kada budu na udaru vlasti koja ne zna šta je demokratija".

Prema rečima Nikolić, predstavnici SNS "prisustvovali su čitavom skandalu u kome se jedan medij kao početak, kao obrazac i opomena ostalima zatvara i guši".

"Neka predsednik Srbije shvati da ovo nije Srbija koju je obećavao građanima, da ovo nije demokratija sa kojom može da se razgovara sa bilo kojom državom sveta a posebno ne sa Evropskom Unijom", naveo je lider naprednjaka.

Nikolić je dodao da nema ništa protiv toga da se sprovede istraga "bilo koje vrste i u skladu sa zakonom, ali da je nedopustivo da se jedne novine zatvaraju samo zato što o njima pišu loše".

Lider SNS-a je najavio da će delegacija ove stranke danas otputovati u Moskvu gde će se sastati sa predsednikom Dume, predsednikom Saveta Federacije i drugim ruskim zvaničnicima kao i sa predstavnicima Ruske Pravoslavne Crkve.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво