Читај ми!

URS opstaje, moguća promena imena stranke

Kolegujum URS-a odlučio da ta stranka zadržava status partije i najavio da postoji mogućnost promene imena stranke.

Uz konstataciju da je neophodno da se URS vrati izvornim principima, na sastanku Kolegijuma je, kako je saopšteno novinarima, najavljena mogućnost i promena imena URS-a, u zavisnosti od toga ko će im se pridružiti, prenosi Tanjug.

Posle obraćanja novinarima, na prve razgovore o potencijanoj saradnji otišli su kopredsedavajući i potpredsednik URS-a Veroljub Stevanović i Boško Ničić, koji nisu želeli da kažu ko će im biti sagovornici.

Ničić je rekao i da je na sastanku analizirano "sve šta se desilo i šta valja činiti", istakavši da je "opšti zaključak da treba ići u ukrupnjivanje političke scene".

Istakao je i da je zaključeno "da URS treba da se vrati svojim izvornim principima - znači delovanja i na lokalu i na regijama pa i na cetralnom nivou".

Ničić je najavio i da će se se zaključci Kolegijuma kontkretizovani na sednici predsedništva URS-a koja će biti "održana ubrzo, odmah posle prvomajskih praznika".

Upitan znači li to da je URS nastavio da postoji, Ničić je odgovorio potvrdno.

Ničić je najavio mogućnost i da u budućnosti, u zavisnosti od ishoda razgovara sa potencijanim partnerima URS promeni ime.

"Trudićemo se, ako ulazimo u pregovore sa mnogim poličkim opcijama da budemo fleksibilni u tom smislu da je svaki naziv moguć", rekao je Ničić.

On je objasnio "da samo promena imena ne bi značilo ništa ako se nama ne priključe drugi ili ako se mi ne spojimo sa drugima pa onda stvorimo neko novo ime i to (onda) ima smisla" dodavsi da bi "samo menjanje imena bila politička obmana".

Upitan o bivšem lideru Mlađanu Dinkiću, Ničić je odgovorio da je on puno značio ovoj političkoj organizaciji i da je "odluka Dinkića da ode bila njegov lični čin".

Stevanović, koji je gradonačelnik Kragujevca je potvrdio da se ponovo pokreće lokali pokret "Zajedno za Šumadiju", ali i "sve ono što je bilo izvorni URS".

"Suština je da ostajemo zajedno i želimo da se ukrupnimo u okviru ove organizacije i da URS preraste u nešto drugo", naglasio je Stevanović.

Članovi kolegijuma upoznati su i sa finansijski stanjem ali ga nisu razmatrali uz objašnjenje da će se time baviti predsedništvo URS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво