Читај ми!

Reagovanja na Vučićev koncept vlade

Strani mediji preneli su da je lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio da će buduća vlada sprovesti strukturne reforme, uštede u javnom sektoru i jačanje privatnog sektora.

Italijanska agencija Ansa ističe u izveštaju iz Beograda da je Vučić najavio "duboko restrukturiranje", uključujući drastične i bolne mere, predstavljajući sa mnogo iskrenosti program buduće vlade posle sednice predsedništva svoje stranke, prenosi Tanjug.

"Svestan sam da će nas sve to koštati popularnosti, ali reforme nemaju alternativu", citira Ansa Vučića.

Radio Slobodna Evropa izveštava da je, između ostalog, da će politika nove vlade Srbije podrazumevati "agresivno zapošljavanje i dramatične uštede na troškovnoj strani budžeta".

Ruska agencija Itartas u svom izveštaju podseća da na osnovu izbornih rezultata SNS može samostalno da formira vladu, ali da je Vučić odmah izjavio da je "spreman da pruži ruku svakom ko ima ideje kako da se zajedno učini nešto dobro za Srbiju".

Agencija prenosi i da je Vučić najavio da će od ponedeljka početi pregovore sa partijama koje su na izborima osvojili mandate u parlamentu.

Hrvatska agencija Hina u prvi plan je stavila Vučićevo obećanje "da ništa više neće biti kao što je bilo".

Budući mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle sednice predsedništva SNS-a, da će politika nove vlade biti agresivno zapošljavanja i jačanja privatnog sektora i dramatično reformisanje javnog.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво