URS: Za vladavinu prava, a ne harangu

URS, ni G17 plus, nikada nisu primili nijedan dinar od SIEPA, ili bilo kog zaposlenog pojedinca iz te državne institucije, kao što zlonamerno insinuiraju pojedinci i neki mediji, navodi URS.

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da su zgađeni pojedinim medijskim pokušajima da se pod plaštom navodne borbe protiv korupcije i kriminala, bez ikakvih ozbiljnih dokaza, ugrožava lični integritet i unapred osuđuju ljudi koji se nalaze, ili su bili na nekom državnom položaju.

U saopštenju izdatom posle sednice Predsedništva, navodi se da ni URS, ni G17 plus, nikada nisu primili nijedan dinar od SIEPA, ili bilo kog zaposlenog pojedinca iz te državne institucije, kao što zlonamerno insinuiraju pojedinci i neki mediji, prenosi Fonet.

Imajući u vidu ono što se moglo saznati o optužbama na račun bivših rukovodilaca SIEPA, sramotno je i paradoksalno da se ovim upravnim i prekršajnim sporom bavi institucija kao što je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, dok ozbiljni krminalci slobodno šetaju Srbijom, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo URS-a zbog toga zahteva da se istražni postupci, koji se ovih dana vode protiv Branislava Jovanovića u Nišu i Jasne Matić u Beogradu, a medijski se koriste kao politička ekskluziva i linč bez prethodno dokazane krivice, vrate u okvir redovnih postupaka, a osumnjičenima omogući odbrana sa slobode.

To je preduslov za stvaranje pristojne i ozbiljne Srbije, u kojoj postoji vladavina prava za koju se svi zalažemo, piše u saopštenju URS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво