Vučić: Pišem program buduće vlade

Aleksandar Vučić piše program rada buduće Vlade Srbije i kaže da je to trenutno prioritet u njegovom radu.

Trenutno pišem program rada buduće Vlade Srbije i to je prioritet, rekao je za Danas Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke i budući premijer odgovarajući na pitanje kada bi trebalo očekivati početak razgovora o novoj vladajućoj koaliciji.

To je, prema pisanju Danasa, i Vučićevo objašnjenje zbog čega još nisu počele zvanične konsultacije o formiranju vlade.

Program na kojem lider SNS radi predstavljaće okosnicu delovanja postizborne vlasti u Srbiji i biće ponuđen eventualnim koalicionim partnerima kao osnova za početak razgovora, a sadržaće mere za reforme u svim segmentima društva, operativni plan i obavezne prve korake.

Vučić je u subotu izjavio da Vlada mora da radi kao jedan tim, da to neće biti ni ruska ni nemačka vlada, već srpska vlada, koja će voditi računa o interesima građana Srbije.

"Bitno je da se oformi najbolji politički tim za budućnost Srbije, za šta nije dovoljna jedna stranka, ni pet, već treba da se uzmu najbolji ljudi u Srbiji", rekao je Vučić i dodao da je njegova ideja da Srbija ima najbolju moguću vladu, a ne samo uspeh jedne stranke.

Kako je ranije objašnjeno iz SNS-a, program reformi odnosiće se na sve ključne oblasti, poput obrazovanja, zdravstva i, naravno, ekonomije, gde su osnovni ciljevi smanjenje nezaposlenosti, dovođenje investitora i bolji standard građana.

Pre početka pregovora s potencijalnim koalicionim partnerima, o planu i programu rada buduće vlade izjasniće se članovi Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U SNS očekuju da sednica Predsedništva bude održana do petka, a Glavni odbor da zaseda predstojećeg vikenda kako bi razgovori o eventualnoj saradnji s drugim strankama krenuli početkom naredne nedelje.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво