Читај ми!

URS: Ulaganja u poljoprivredu i privredu

Osnovni principi predizborne plaforme URS-a biće veća ulaganja u privredu i poljoprivredu umesto mera štednje, saopštila je ta partija.

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da će osnovni principi predizborne platforme ove stranke biti veća ulaganja u privredu i poljoprivredu umesto mera štednje.

Na današnjem sastanku Centralnog izbornog štaba URS-a najavljeno je da će se 2. februara u Beogradu održati sednica Glavnog odbora na kojoj će i biti usvojena predizborna platforma.

Kako je saopšteno iz URS-a državotorna regionalizacija i decentralizacija jesu uslovi jednakih šansi za razvoj cele Srbije i jedini put ka otvaranju novih radnih mesta.

Ranije danas je ta stranka saopštila da bi bilo moralno da Velimir Ilić podnese ostavku zbog propusta u primeni Zakona o legalizaciji i nemogućnosti da se reši problem nelegalno podigunutih objekata, saopštio URS.

Novi Zakon o legalizaciji neće rešiti problem nelegalno podignutih objekata, što je javno priznao i ministar građevine Velimir Ilić, saopštili su Ujedinjeni regioni Srbije (URS), i ukazali da bi bilo moralno da ministar Ilić podnese ostavku zbog propusta u primeni tog Zakona.

"Na žalost, njegovo priznanje košta samo građane Srbije", rekao je predsednik Resornog odbora za građevinu u URS-u i predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Prema njegovim rečima, posle "pompeznog najavljivanja Zakona o legalizaciji i ličnog zalaganja ministra Ilića da se ovaj Zakon usvoji, jer će, kako je govorio, rešiti problem nelegalno podignutih objekata, sada smo dobili jedino priznanje Ilića da Zakon nije dao nikakve rezultate i da se beznačajan broj građana prijavio da legalizuje bespravno podignute objekte".

Šta više, ministar najavljuje rušenje objekata, zato što Zakon o legalizaciji nije primenjiv u praksi, naveo je on i dodao da je ministar zaboravio da cilj nije rušenje, već stavljanje bespravno podignutih objekata u legalne okvire.

Prema njegovim rečima "kao što Zakon o legalizacije ide na štetu građana Srbije, Predlog zakona o planiranju i izgradnji ide na štetu privrede i države, i ukoliko se usvoji doživeće istu sudbinu kao i Zakon o legalizaciji".

Aleksić smatra da bi u takvoj situaciji, ministar Ilić trebalo da se ugleda na ministra privrede Sašu Radulovića i podnese ostavku.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво