Читај ми!

Miščević: Velika pobeda Srbije

Određivanje januara za početak pregovora, velika je pobeda Srbije, ocenila za RTS šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Srbiju više neće posmatrati kao treću zemlju u odnosima sa Unijom, već kao buduću članicu, istakla je Miščevićeva.

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević kaže da određivanje januara za početak pregovora sa EU nije Pirova, već velika pobeda, i da ona znači jedan novi kredibilitet Srbije.

"Za mene znači novi kredibilitet, razumevanje Srbije ne kao treće zemlje u odnosima sa EU, već kao buduće članice", rekla je Miščevićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Danas i sutra održava se sastanak šefova država ili vlada koji će potvrditi odluku šefova diplomatija EU. Miščevićeva kaže da je moguće da će oni definisati 21. januar kao tačan datum za otvaranje pregovora.

Navela je i da će uži operativni tim za pregovore sa EU, u kojem će biti oko deset ljudi, biti formiran do prve međuvladine konferencije 21. januara.

"Tim neće biti prevelik, mi imamo mogućnost da u njemu bude do 20 ljudi, ali verovatno će zbog mera štednje i organizacije biti upola manje ljudi koji će zajedno sa mnom koordinirati proces", rekla je Miščevićeva.

Govoreći o paralelnom procesu evrointegracija Srbije i Kosova, Miščevićeva je rekla da se uslov da Beograd i Priština ne smeju međusobno da ugrožavaju taj proces nalazi u Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Ta rezolucija je garant suverenosti. Evropska unija nije mesto u kojem se razgovara o statusu Kosova. Tu se razgovara o normalnom životu građana, posebno životu Srba", rekla je šefica pregovaračkog tima.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво