Читај ми!

Ivanović: Opasno da Albanac bude gradonačelnik

U ovom trenutku bilo bi veoma opasno da Kosovska Mitrovica dobije Albanca za gradonačelnika, smatra kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Očekujem od međunarodne zajednice da poboljša uslove za glasanje tokom održavanja ponovljenih izbora u nedelju, rekao Ivanović.

Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je da očekuje od međunarodne zajednice da poboljša uslove za glasanje tokom održavanja ponovljenih izbora u Mitrovici u nedelju.

Ivanović je u izjavi novinarima rekao da očekuje od predstavnika međunarodne zajednice da stvore uslove za glasanje i da više od toga računa na svest građana - da 17. novembra treba izaći na izbore.

Naglasio je da su ponovljeni izbori u Kosovskoj Mitrovici prilika da Severna Mitrovica dobije gradonačelnika Srbina, jer u suprotnom, ukoliko bude izabran Albanac, taj grad gubi lokalnu samoupravu.

"Realna je opasnost da za gradonačelnika dobijemo Albanca, mislim da to u ovom političkom trenutku može da bude veoma opasno", rekao je Ivanović i ukazao na to da je sad prilika: "Možemo dobiti gradonačelnika Srbina koji može obaviti poslove koji stoje pred nama."

Ivanović je dodao da je Srbija odustala od raspisivanja izbora, kao i da je pritisak na Vladu Srbije da eventualno krene u tom pravcu, apsolutno besmislen.

Ivanović je rekao da smatra i da je izlaznost u četiri opštine na Kosovu i Metohiji pokazala da je bojkot kao ideja propao, ali i da je bojkot legitimno pravo onih koji misle drugačije da se bore iako su, kako je ocenio, način i momenat koji su odabrali pogrešni.

Zbog nereda koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici 3. novembra, kada je glasanje u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici prekinuto, u nedelju će biti ponovljeno glasanje za gradonačelnika i odbornike lokalne skupštine opštine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво