Читај ми!

Vučić: Zna se ko je šta radio u Mitrovici

Srpske službe imaju sve podatke o tome ko stoji iza događaja u Kosovskoj Mitrovici za vreme izbora u nedelju, istakao vicepremijer Aleksandar Vučić. Podaci su dostavljeni svima koji i treba da ih imaju, naglasio Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da srpske službe imaju sve podatke o tome ko stoji iza onoga što se za vreme izbora u nedelju dogodilo u Kosovskoj Mitrovici.

"Nemam šta da krijem. Svi u svetu znaju ko je i šta radio u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić i poručio da su "naše službe dobro radile i da imaju sve informacije koje su im potrebne i da takve informacije imaju svi oni koji i treba da ih imaju".

Vučić je rekao novinarima da je iznenađen da su pojedine političke partije neku vrstu krivice za ono što se događalo u Mitrovici svalile na svoju zemlju i državu.

Smatra se da je u politici sve dozvoljeno i moguće je da se nešto radi i iza leđa javnosti, rekao je Vučić i podvukao da su neki radili protiv svoje države i to potpuno javno.

Vučić je podsetio da su problemi tokom izbora postojali samo u jednom mestu i da postoji lobi čiji je interes da izbori ne uspeju.

"I mi nemamo problem s tim da kažemo da postoji veliki, široki lobi za bojkot izbora. Ti ljudi biraju svoju budućnost. Na njima je da donesu odluku o svojoj budućnosti. Mi niti imamo šta da se ljutimo na to, niti imamo bilo šta da kažemo. Ako oni hoće da njihov gradonačelnik bude Agim Deva, njihov gradonačelnik će biti Agim Deva", rekao je Vučić.

Istakao je da nije bilo uvreda, niti nervoze, niti teških reči upućenih političkim oponentima, kao što jeste bilo s druge strane, ali je i podsetio da u Gračanici nije slučajno rekao da nam je potrebno "zrno mudrosti, mnogo više od zrna ponosa".

Prema njegovim rečima, na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji - na teritoriji južno od Ibra izašlo je 30.568 Srba, što je apsolutni rekord, na dosadašnjim izborima nije bila tolika izlaznost.

"Mi ćemo nesumnjivo formirati Zajednicu srpskih opština, sa sigurnošću mogu da kažem da će ih biti devet, a da li će biti i deseta, to je pitanje za narod koji dole živi", zaključio je Vučić.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво