Vučić: Ja kočim izbor direktora BIA

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da je on "krivac" što još nije izabran direktor BIA, jer nije zadovoljan predloženim kandidatima.

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da on koči izbor novog direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), jer nije zadovoljan predloženim kandidatima.

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa liderom Nove srpske demokratijeVučić je, na novinarsko pitanje ko koči izbor direktora BIA, rekao da to čini on sam i da mu nije problem da to i kaže.

"Ja kočim, nisam zadovoljan onim što imam u glavi oko predloženih kandidata. Ja sam kriv što još nemamo predloženo rešenje. Nisam zadovoljan, a to je suviše važno mesto da bi odluka bila prebrza", kazao je Vučić i dodao da mu nije teško da kaže kada koči, za razliku od drugih koji sve vreme koče sve živo i ćute.

Prvi potpredsednik Vlade i predsednik SNS-a rekao je da nije razumeo smisao najave Demokratske stranke da će organizovati proteste ukoliko lider DS-a Dragan Đilas bude smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda.

"Što se nas tiče, mirni protesti su uvek dobri i govore o demokratskom društvu, ali ne znam kako bi to promenilo eventualnu odluku o smeni vlasti u Beogradu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Glavni odbor SNS-a na kome će biti reči o smeni vlasti u Beogradu biti održan pre 24. septembra, za kada je zakazana sednica gradskog parlamenta.

On je rekao i da će podržati mirne proteste DS-a najavljene ukoliko gradonačelnik bude smenjen, što, kako je naveo, govori o tome i koja je odluka SNS-a kada je to u pitanju.

"Ako im bude nedostajalo ljudi, možemo i da im pomognemo", poručio je Vučić.  

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво