Читај ми!

Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

Na sastanku Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa dogovoreno da se formiraju zajedničke radne grupe republičkih i gradskih vlasti za realizaciju projekta "Beograd na vodi".

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su nešto duže od sat vremena, o projektu "Beograd na vodi".

Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarija za saradnju s medijima saopšteno je da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta "Beograd na vodi", za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat, i naznačio da bi u izgradnji, ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o ciframa Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Đilas je u zgradu vlade došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво