Читај ми!

Dačić sa Ban Kimunom

Srbija čini sve da primeni ono što je preuzela kao obavezu briselskim sporazumom, rekao premijer Ivica Dačić u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Kimunom. Na sednici Saveta bezbednosti iznećemo neka naša zapažanja, primedbe, koje se tiču situacije na terenu, naročito po pitanju bezbednosti na Kosmetu, najavio Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić je generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Kimunu u Njujorku preneo  da naša zemlja čini sve da primeni ono što je preuzela kao obavezu briselskim sporazumom.

Dačić se u zgradi na Ist riveru sastao i sa ambasadorima Rusije i Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama.

"Sa generalnim sekretarom sam razgovarao o tome kako bi UN mogle da pomognu u sprovođenju sporazuma, i insistirao sam na UNMIK-u, KFOR-u i Euleksu kao garantima bezbednosti za srpski narod", rekao je Dačić za Tanjug.

Srpski premijer je rekao i da je sastanke na tu temu sa drugim ambasadorima država članica Saveta bezbednosti UN imao ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

"Mi ćemo na sednici Saveta bezbednosti izneti neka naša zapažanja, primedbe, koje se tiču situacije na terenu, naročito po pitanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji", istakao je premijer.

Dačić je za 20. jun najavio sastanak na najvišem nivou sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, nakon čega bi ona zajedno sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom trebalo da pošalje pismo članicama Unije, sa ocenom šta je sve urađeno na implementaciji sporazuma iz Brisela.

"Sve to u cilju da Savet EU donese pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora sa Srbijom", zaključio je Dačić.

Dačić će u petak učestvovati na sednici SB UN na kojoj će biti razmatran redovan tromesečni izveštaj specijalnog izaslanika generalnog sekretara o situaciji na KiM.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво