Читај ми!

Prodaja kosovskog "Telekoma" nelegalna

Pravo svojine Srbije povređeno je prodajom "Telekoma" na Kosovu, saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Navodi i da će o nelegalnoj uzurpaciji državne i privatne imovine obavestiti međunarodnu javnost.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je, povodom informacija "o prodaji 70 odsto udela u 'Telekomu' i PTT-u od strane nelegalnih organa samoproglašene države Kosova" da je 'Telekom a. d.' akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Srbije i drugih malih akcionara. U saopštenju se navodi da je prodajom povređeno pravo državne svojine Republike i pravo privatne svojine ostalih akcionara.

"Kancelarija za KiM navodi da je prodaju ovih firmi čiju imovinu u celosti čine objekti koji su u vlasništvu 'Telekoma a. d. Srbija' i PTT Srbija, izvršio nevlasnik bez ikakve saglasnosti, ovlašćenja i učešća u postupku prodaje stvarnih vlasnika", navedeno je u saopštenju.

Time su navode u kancelariji obmanuti kupci o stvarnoj vlasničkoj strukturi 'Telekoma' i PTT, kao i o vlasništvu na objektima koje koriste ove firme.

"Telekom a. d. je akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Republike Srbije koji su imovina Republike Srbije i drugih malih akcionara, pa je prodajom povređeno pravo državne svojine Republike Srbije i pravo privatne svojine ostalih akcionara", precizira se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da će o otoj nelegalnoj uzurpaciji državne i privatne imovine obavestiti međunarodnu javnost i sve relevantne faktore međunarodne zajednice i upozorava nelegalne organe da ne prodaju tuđu imovinu, jer će odgovorna lica snositi ozbiljne pravne posledice.

Vlada Kosova juče je donela odluku o privatizaciji 75 odsto akcija PTK, odnosno fiksne i mobilne telefonije nemačkoj kompaniji "Axos Kapital" u konzorcijumu s "Najafi Kompani" za 277 miliona evra.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво