Читај ми!

Vučić u Abu Dabiju

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić počinje radnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vučić će se sastati s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom i potpisati Međudržavni sporazum o saradnji.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane boravi do 18. februara u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će potpisati Međudržavni sporazum o saradnji Srbije i UAE.

Vučić će se danas sastati s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, a potpisaće i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Kako javlja izveštač RTS-a iz Abu Dabija Vesna Damjanić Branković, iako je reč o zvaničnoj poseti, Šeik Muhamed će Aleksandra Vučića primiti u njegovoj kući, što se u arapskom svetu smatra posebnom čašću i privilegijom.

Biće ovo prvi zvaničan susret nakon što je Šeik posetio Beograd kada su najavljene investicije iz Emirata u Srbiju od nekoliko milijardi evra.

Radna nedelja u Emiratima počinje u subotu, tako da će ovo biti radni vikend za srpsku delegaciju.

Danas će se definisati posebni detalji Međudržavnog sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije koji će biti potpisan sutra.

Prvi potpredsednik Vlade će prisustvovati i potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS između kompanije "Emirates Advance Research and Technology" iz Emirata i "Jugoimport SDPR-a" iz Srbije, kao i drugih ugovora iz oblasti namenske industrije, čija je ukupna vrednost 200 miliona dolara.

Vučić će tokom dvodnevne radne posete prisustvovati i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja u Abu Dabiju, jednog od najvećih te vrste u svetu, i sastati se sa predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво