Читај ми!

Nema potvrda o kontaktima sa Šarićem

BIA i Vojnobezbednosna agencija nemaju saznanja da je iko iz Vlade razgovarao sa Šarićem, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome dobio pisanu informaciju.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić odbacio je medijske spekulacije da će Vlada pasti u slučaju da bude uhapšen narko bos Darko Šarić.  Dačić je naglasio da, ne samo da Vlada neće pasti zbog borbe protiv korupcije i kriminala, nego će to biti i njena osnovna snaga.

Premijer je rekao da je od službi bezbednosti tražio da provere medijske navode o tome da postoje transkripti Šarićevih razgovora sa jednim ministrom, ali da je od policije, BIA i VBA, dobio pisanu informaciju da one nemaju takva saznanja.

Ako postoje bilo koja druga saznanja, ja sam apsolutno spreman da, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, "razmotrimo sve dalje korake tim povodom", rekao je Dačić u intervjuu Fonetu.

Negirajući "dualizam" sa prvim potpredsednikom Vlade i liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem, Dačić je rekao da oni svakodnevno zajednički rade, kao i da Vlada, zahvaljujući toj saradnji, nije napravila ni jednu stratešku grešku.

"Niko ne može i ne bi trebalo da očekuje da svaka stranka misli isto. Možda zato ljudi nisu ni očekivali da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i SNS imati dobru saradnju i možda se zato u medijima non stop traži neka tačka oko čega smo se posvađali", objasnio je Dačić.

Tri kandidata za direktora policije

Dačić je najavio da će naredne nedelje biti predložena tri kandidata za direktora policije, od kojih će on, kao ministar unutrašnjih poslova, pred Vladu izaći sa imenom jednog od njih za kojeg smatra da bi trebalo da bude izabran, ili možda neće predložiti ni jednog, "pa da se ponovo ide na konkurs".

Dačić je, u intervjuu Fonetu, negirao da oko tog pitanja postoji rivalitet sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, zbog toga što, kako se tvrdi u medijima, svako ima "svog" kandidata.

"Nema rivaliteta. Niti Vučić ima svog kandidata, niti ja svog", naglasio je Dačić i dodao da će, posle izbora novog direktora policije, biti imenovani i načelnici policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, čija su mesta već godinama upražnjena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво