Читај ми!

Preispitivanje privatizacije na Kosovu

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pokrenuće uskoro pred Ustavnim sudom Srbije i međunarodnim institucijama pitanje privatizacije u Pokrajini, najavio Aleksandar Vulin.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će ta Kancelarija uskoro pred Ustavnim sudom Srbije i međunarodnim institucijama pokrenuti pitanje privatizacije u Pokrajini.

"Ne možete kupovati kradeno. Mora se najpre utvrditi šta kome pripada, a tek kada se to utvrdi, možemo razmišljati o privatizaciji. Privatizacija je na Kosovu i Metohiji urađena monoetnički i Srbi u njoj nisu učestvovali, a to, jednostavno, nije održivo", rekao je Vulin za agenciju Beta.

"To pitanje moglo je da bude pokrenuto i u prethodnih 12 godina. Nažalost, nije", rekao je Vulin.

Vulin je danas započeo i dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju razgovarao je sa predstavnicima javnih preduzeća i državnih ustanova na teritoriji opštine Štrpce.

Vulina je u Štrpcu dočekao predsednik opštine Zvonko Mihajlović, a sastanku u Domu kulture s predstavnicima javnih preduzeća i državnih ustanova prisutvuju i načelnici Prizrenskog i Kosovskog okruga, Jovica Budurić i Goran Arsić.

Ovo je prva poseta Vulina Kosovu i Metohiji otkako je preuzeo dužnost šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Vulin će, pored Štrpca, posetiti i Prizren, Orahovac i Veliku Hoču. U okviru posete Prizrenu, Vulin će posetiti manastir Svetih arhangela i Prizrensku bogosloviju, a planirano je da poseti i manastir Zočište.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво