Читај ми!

Riker nastavlja posetu Beogradu

Razgovorima sa srpskim zvaničnicima zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker nastavlja posetu Beogradu. Danas bi trebalo da se sastane sa predsednikom DS Borisom Tadićem.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker nastavlja posetu Beogradu razgovorima sa srpskim zvaničnicima. On bi danas trebalo da se sastane sa liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem.

Visoki funkcioner Stejt dipartmenta, koji će u Beogradu boraviti do 5. jula, razgovarao je juče, prvog dana posete, sa liderima Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije i Liberalno-demokratske partije.

Riker se juče na kratko sreo i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Tom prilikom je, prema Nikolićevim rečima, potvrđeno da će Srbija sarađivati sa SAD, i da je Stejt dipartment spreman da sarađuje sa svakom vladom koju izglasa Narodna skupština Srbije.

Američki diplomata se juče popodne sastao sa mandatarom vlade, liderom SPS-a, Ivicom Dačićem sa kojim je razgovarao oko sat i po.

Dačić je uoči tog susreta rekao da je uveren da Vlada SAD nema nameru da se meša u formiranje Vlade Srbije, i dodao da su SAD jedan od ključnih partnera Srbije i da se radi na unapređenju odnosa dve zemlje.

Riker se sastao i sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, na ručku koji je trajao više od sat vremena. Vučić i Riker su se dogovorili da o detaljima sastanka ne obaveštavaju javnost, izjavio je funkcioner SNS Nebojša Stefanović.

Američki zvaničnik se juče sastao i sa predsednikom URS-a Mlađanom Dinkićem i liderom LDP Čedomirom Jovanovićem.

Kako je agenciji Tanjug rečeno u američkoj ambasadi, Rikerova poseta je deo njegovih "redovnih poseta regionu", a on je u Beograd došao sa namerom da razgovara sa više zvaničnika srpske vlade i sa liderima političkih stranaka, kao što je bio slučaj i tokom njegovih ranijih poseta Srbiji.

Izaslanici američke državne sekretarke Hilari Klinton, Filip Riker i Filip Gordon, ove nedelje stižu u odvojene posete Beogradu kako bi, sa ključnim političkim akterima razgovarali o formiranju buduće Vlade Srbije i preneli stav Vašingtona u korist formiranja takozvane velike koalicije, navode mediji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво