Читај ми!

Rumunija ratifikovala SSP

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU i Srbije ratifikovan u rumunskom parlamentu. Litvanija ostaje jedina članica koja to nije učinila.

Senat parlamenta Rumunije ratifikovao je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropske unije i Srbije, saopštio je danas rumunski parlament.

Time je okončana parlamentarna procedura ratifikacije Sporazuma, pa dokument ide kod predsednika Trajana Baseskua na potpis.

Senat je usvojio i Izjavu o evropskim standardima o poštovanju prava nacionalnih manjina koja ide zajedno sa Zakonom o ratifikaciji.

Rumunija je početkom marta u Briselu do poslednjeg trenutka bojkotovala odobravanje kandidature Srbije za članstvo u EU i odustala od protivljenja tek nakon što je potpisan protokol o pravima rumunske manjine u Srbiji.

Rumunska opozicija je tada oštro kritikovala politiku vlasti zbog neprihvatljivog ponašanja prema "susednoj prijateljskoj zemlji".

Rumunija je 26 članica EU koja je ratifikovala SSP EU sa Srbijom, potpisan 2008. godine, a Litvanija je jedina članica koja još to treba da učini.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво