Читај ми!

Tači otvoreno provocira

Ministar Ivica Dačić najavio recipročne mere zbog hapšenja četvorice Srba. Jutrošnje hapšenje dvojice Albanaca na Končulju – Hasana Abazija, zbog špijunaže, i Adema Urselija, zbog droge, prvi rezultat tih mera, kaže Dačić.

Hapšenje četvorice Srba je klasičan primer "bezobrazluka i pritisaka" na Srbe na Kosovu, rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i najavio recipročne mere među kojima je jutrošnje hapšenje dvojice Albanaca na Končulju – Hasana Abazija, zbog špijunaže, i Adema Urselija, zbog droge.

Dačić je naglasio da je Abazi uhapšen po poternici suda u Gnjilanu, a Urseli po poternici Policijske uprave Beograda.

Ministar je ponovio da recipročne mere nisu u interesu Srbije i da srpska policija to ne želi da radi, ali da ovakve situacije očigledno više ne mogu da prođu bez recipročnih mera.

"Ako neko želi da se takmiči u hapšenju, imamo i mi odgovor. Ovo je sramno što međunarodna zajednica toleriše. Sramota je da se hapse ljudi koji nisu počinili nikakvo krivično delo i otvara pitanje kako se, zapravo, primenjuju postignuti dogovori", naveo je Dačić novinarima u beogradskom hotelu "Hajat".

Kakav je to dogovor o slobodi kretanja kada svakoga dana neki Srbi mogu biti hapšeni, zapitao se Dačić.

"Ja znam da je Tačiju teško što je prihvatio ovaj dogovor, ali ovakvo ponašanje prešlo je svaku granicu trpljenja. Ovo su otvorene provokacije i ja ne mogu više da sprečavam policiju da blokira Končulj", rekao je Dačić.

Prvi čovek srpske policije poručio je da će narednih dana "videti kako to izgleda kada se uvedu recipročne mere".

Kosovska policija uhapsila je sinoć na administrativnom prelazu Končulj, u mestu Bela Zemlja, četvoricu Srba među kojima je predsednik Opštine Vitina Srećko Spasić i radnici opštinske uprave Ivica Najkić i Aleksandar Stojiljković, dok je četvrti uhapšeni, Svetozar Nasković, policajac iz Policijske uprave Uroševac.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво