Читај ми!

Udvostručen iznos minimalnih subvencija

Najmanji iznos subvencija po novootvorenom radnom mestu udvostručen na 4.000 evra, navodi se u novoj vladinoj Uredbi o privlačenju direktnih investicija. Za dobijanje subvencija u najnerazvijenijim opštinama, potrebno uložiti najmanje 500.000 evra.

Vlada Srbije usvojila je novu Uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je Beti u Ministarstvu ekonomije.

Kako su istakli u Ministarstvu, maksimalni iznos podsticaja zadržan je na 10.000 evra po radnom mestu, ali je novom uredbom ukinut sistem duplih iznosa podsticaja za devastirana područja i područja od posebnog interesa.

Sada postoje četiri grupe razvijenosti opština koje proizilaze iz zvanicne Vladine klasifikacije razvijenosti, a one uslovljavaju samo minimalni iznos investicije koja se može podržati Uredbom, naveli su u Ministarstvu ekonomije.

Za dobijanje podsticaja za direktne investicije u, na primer, najnerazvijenijoj, četvrtoj grupi, potrebno je minimalno ulaganja od 500.000 evra, precizirali su u Ministarstvu.

Novom uredbom uveden je i sistem bodovanja različitih kriterijuma na osnovu kojih se određuje iznos podsticaja po otvorenom radnom mestu u Uredbi", navodi se u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Prema uredbi, investitori podsticaje mogu da dobiju za otvaranje najmanje 50 radnih mesta.

Iz Agencije za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA) rečeno je da je od 2006. godine, kada je započela dodelan podsticaja za investitore, finansirano 226 projekata, kojima je otvoreno 40.088 radnih mesta.

U projekte je investirano 1,3 milijarde evra, a ukupan iznos odobrenih podsticajnih sredstava koji je država odobrila investitorima je 224 miliona evra.

Kako su istakli u SIEPA, podsticaje su dobila 122 domaća i 104 strana investitora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво