Читај ми!

Odblokiran put prema Ribariću

Kfor je oko 16 časova prekinuo blokadu puta Kosovska Mitrovica-Ribariće. Međunarodne snage su ranije "zbog akcije Euleksa" blokirale taj putni pravac. Lokalni Srbi su prethodno zaustavili vozila Euleksa i nisu im dozvolili prolaz ka Brnjaku.

Nakon višečasovne blokade puteva koji vode prema Zubinom Potoku danas oko 16 časova je ponovo uspostavljen saobraćaj nakon što je Kfor dozvolio prolazak vozila, javio je Tanjug.

Pripadnici Kfora danas su, nešto pre 13 sati, blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče, a u blokadi je i put Zvečan-Zubin Potok u mestu Jagnjenica, javlja dopisnik Tanjuga.

Portporol Kfora Uve Novicki izjavio da Komanda Kfora nije informisana da je na severu Kosova u toku neka veća akcija i da je Kfor zatvorio puteve ka Zubinom Potoku reagujući na zaustavljanje konvoja Euleksa.

"Komanda Kfora nije informisana da je u toku neka veća akcija. Možda je u pitanju da je zaustavljen konvoj Euleksa pa je Kfor potom zatvorio puteve", rekao je Novicki Tanjugu.

Jedan od pripadnika Kfora na licu mesta, kratko je rekao da je "blokada usledila zbog akcije Euleksa".

Ranije danas, lokalni Srbi su zaustavili vozila Euleksa i nisu im dozvolili prolaz ka Brnjaku.

Automobil s oznakama Euleksa nameravao je da samostalnio krene u pravcu Zubinog Potoka i prelaza Brnjak, a ne kao što je do sada bilo uobičajeno da bude u koloni i pratnji Kfora.

U Zupču se vojnici Kfora sa oklopnim transporterima i kamionima nalaze na deonici magistralnog puta, a austrijski vojnici su opremljeni i opremom za razbijanje demonstracija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво