Читај ми!

Protest zbog hapšenja u Gnjilanu

Zbog hapšenja radnika MUP-a Srbije kod Gnjilana, članovi Nezavisnog sindikata policije protestovali su u Vranju. Okupljeni traže njihovo oslobađanje, jer, kako kažu, to hapšenje ugrožava opstanak Srba na tom području.

Članovi sindikata policije "Nezavisnost" protestovali su u Vranju zbog hapšenja radnika MUP-a Srbije kod Gnjilana na Kosovu i zatražili njihovo hitno oslobađanje, jer, kako kažu, hapšenje ugrožava opstanak Srba na tom području.

 

Ispred zgrade u koju je izmeštena Policijska uprava za Gnjilane okupilo se oko 200 pripadnika tog sindikata, koji su najavili da će od evropskog sindikata policije tražiti zaštitu i oslobađanje kolega.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" u gnjilanskoj policiji Predrag Đorđević rekao je da se gotovo svi zaposleni u toj upravi boje hapšenja Kosovske policije, jer žive na Kosovu, a rade u izmeštenoj jedinici u Vranju.

"Nije nam jasno zašto su naše kolege uhapšene kada je od 1999. godine kada je gnjilanska uprava policije izmeštena u Vranje više od 100.000 različitih dokumenata, uverenja, ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izdato upravo Albancima iz opština Gnjilane, Novo Brdo, Kosovska Kamenica i Vitina", istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, zaposleni u izmeštenoj gnjilanskoj policiji nisu na Kosovu sprovodili nikakve radnje iz delokruga nadležnosti MUP-a nego su radili u Vranju na administrativno-tehničkim poslovima.

Specijalna jedinica Kosovske policije ROSU uhapsila je u subotu kod Gnjilana četiri radnika Policijske uprave Gnjilane, koja je od 1999. godine izmeštena u Vranje, matičara iz srpske opštine Gnjilane i vlasnika privatne prodavnice.

Oni su osumnjičeni za "napad na ustavni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju dužnosti", a određen im je pritvor do 30 dana. 

Advokat: Optužba bez dokaza

Za krivično delo napad na ustavni poredak Kosova predviđena je zatvorska kazna od 15 godina zatvora, a za to, kako tvrdi advokat sindikata "Nezavisnost" Miroslav Živković, kao i za ostala dela, nije bilo dokaza.

"U pitanju je, očigledno, smišljena politička igra usmerena na jeftine poene Hašima Tačija‚ kaže Živković.

Kosovska policija pretresala je i kuću načelnika policijske uprave Gnjilane Dobrivoja Stojanovića. "Na brutalan način oborili su mog oca na zemlju. On ima 67 godina, a kod njega je pronađen jedan karabin, za koji ima urednu dozvolu kosovske policije, ističe Stojanović.

Još jedna lovačka puška sa dozvolom pronađena je u kući, kod civila.

Uhapšeni su policajci Zlatko Denić, Goran Matropazarević, Nikola Trajković i Dragan Stojković, kao i matičar u srpskoj opštini Gnjilane Mladen Dimitrijević.

Euleksov sudija im je odredio pritvor do 30 dana, dok je uhapšeni vlasnik prodavnice Trajan Denić jutros pušten iz pritvora.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво