Читај ми!

Zloupotreba vanredne situacije

Neke lokalne samouprave i stranke pokušavaju da iskoriste vanrednu situaciju u dnevnopolitičke svrhe i optužuju Vladu i Ministarstvo odbrane da ne reaguju na isti način na čitavoj teritoriji, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da pojedine lokalne samouprave i stranke pokušavaju da iskoriste aktuelnu vanrednu situaciju u dnevnopolitičke svrhe, optužujući Vladu i Ministarstvo odbrane da ne reaguju na isti način na čitavoj teritoriji Republike.

Neki lokalni lideri i partije, u želji da se prikažu kao dobra lokalna samouprava, optužuju republičku vladu kao nesposobnu da im pomogne, rekao je Šutanovac nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Šutanovac je naveo da je tako predsednik opštine Bosilegrad (Vladimir Zaharijev) saopštio da Vojska Srbije nije dobrodošla da raščišćava sneg, jer nije uvedeno vanredno stanje i ratno stanje, već stanje zaštite od elementarnih nepogoda.

On je, prema rečim Šutanovca naglasio, pozvao u pomoć policiju i vojsku druge države, Bugarske, što, kako je rekao, govori o nameri da se prikaže da republička vlada nije u stanju da na isti način reaguje na čitavoj teritoriji zemlje.

Šutanovac je naveo i primer jučerašnje konferencije za novinare Koalicije za Šumadiju u Kragujevcu, gde je rečeno da Ministarstvo odbrane nije izašlo u susret nakon prokišnjavanja Kliničkog centra, odnosno nije ponudilo kapacitete tamošnje vojne bolnice.

"Niko nam to nije tražio, ni krizni štab, ni grad, a ni Ministarstvo zdravlja", rekao je Šutanovac i naveo da uslovi u bolnici, koja dugi niz godina ne radi, nisu takvi da može primiti pacijente.

Ministar odbrane podsetio je na jasnu proceduru i način angažovanja Vojske Srbije i naveo da je vojska na svim lokacijama gde je zatražena pomoć.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво