Читај ми!

Partnerstvo sindikata i SPS-a

SPS i Savez samostalnih sindikata Srbije su prirodni saveznici, ocenili lider socijalista Ivica Dačić i predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović. Neophodno formirati blok za socijalnu pravdu koji će se boriti za prava radnika i socijalno ugrožene, napominje Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da su socijalisti i Savez samostalnih sindikata Srbije prirodni saveznici i partneri, dodavši da je potrebno formirati blok za socijalnu pravdu koji će se boriti za prava radnika i socijalno ugrožene.

"Nastavićemo razgovore i videćemo da li će biti moguće formirati takav politički blok", rekao je Dačić, nakon sastanka sa predsednikom SSSS Ljubisavom Orbovićem u sedištu SPS-a.

"SPS treba da bude stožer tog bloka, odnosno 'sidro oko koga će se okupljati blok koji se zalaže za socijlnu pravdu", naveo je Dačić.

Dačić je ukazao da ne priča o novim koalicijama, već samo o mogućnosti da se u okviru već postojeće koalicije, koju socijalisti imaju sa PUPS-om i JS-om, napravi širi socijalni blok koji bi bio jači na političkoj sceni.

Prema njegovim rečima, nije bitno ko će sa kim da učestvuje na izborima, već da je bitno to da sindikati znaju da u SPS-u imaju prirodnog partnera i dodao da socijalisti nemaju drugi program osim interesa za koji se zalažu sindikati.

Lider socijalista je ukazao da je Srbija i po Ustavu Srbije definisana kao država vladavine prava i socijalne pravde, što mnogi zaboravljaju i istakao da će sada pred izbore svi da budu i socijalisti i sindikalisti.

"Poslodavci imaju one koji ih zastupaju na političkoj sceni", rekao je Dačić i pozvao promotere neoliberalizma, koji su "sprovodili privatizacije, rasprodali sva preduzeća, omogućili pljačku i otpuštali radnike" da bi bio red da kažu da im je koncept propao i da sada postoji povratni koncept podržavljenja.

"Mi nećemo ni podržavljenje, već hoćemo da država bude jaka i da pomaže seljacima i radnicima", poručio je Dačić.

Orbović je rekao da je Platforma tog sindikata identična sa programom SPS-a, i da su ta stranka i sindikat prirodni saveznici, a da li će biti i više od toga pokazaće vreme.

Orbović je najavio da će organi tog sindikata 1. marta odlučiti da li će i na koji način učestvovati na predstojećim izborima.

Na pitanje da li mu je bliži SPS ili SNS sa kojim su takođe razovarali, Orbović je ponovio da su im socijalisti prirodni saveznici dugi niz godina. "To ne znači da ne možemo da razgovaramo i sa drugim partijama. I kod naprednjaka smo naišli na razumevanje i koraktan odnos, a razgovarali smo i sa DS-om i SDPS-om", dodao je Orbović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво