Читај ми!

Oproštajna poseta Majkla Kirbija sa srpskim ministrima

Odlazeći američki ambasador Majkl Kirbi u odvojenoj oproštajnoj poseti razgovarao je sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i ministrom prosvete Srđanom Verbićem.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Majkla Kirbija koji je istakao da je zadovoljan saradnjom sa njom i rezultatima njenog ministarstva. 

"Raduje me što ću se voziti dobrim putevima i što ću sledeći put moći da doputujem u Srbiju direktnim letom iz Njujorka. U Vašem ministarstvu sam video praktične stvari, rezultate opipljive građanima Srbije koje mogu da koriste", rekao je Kirbi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kirbi je dodao da je sreća kada se mogu nabrojati rezultati rada u konkretnim kilometrima dok u diplomatiji rezultati nisu tako opipljivi.

"Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa vama", rekao je Kirbi i pohvalio napore Ministarstva i želju da se projekti realizuju.

Kako je saopšteno, Mihajlović je zahvalila Kirbiju na podršci i izrazila nadu da će se uspešna saradnja nastaviti.

"Vaša podrška bila je mnogo puta od ogromnog značaja. Pregovori sa Amerikancima za direkne letove do Njujorka su samo jedan od primera", istakla je Mihajlović.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i odlazeći ambasador SAD Majkl Kirbi složili su se da bi bilo važno da se ove godine otvore ključna reformska poglavlja u pregovorima Srbije sa EU koja će ubrzati reformski proces i približiti građanima sve aspekte i koristi članstva u EU.

Kirbi je pohvalio posvećenost Vlade i građana Srbije reformama i ukazao da je vidljiva promena i napredak iako ima još dosta posla na reformskom putu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kirbi, koji je sa ministarkom razgovarala o procesu evropskih integracija i reformskom procesu, istakao je i aktivnu podršku SAD evropskom putu Srbije.

Joksimovićeva je zahvalila ambasadoru Kirbiju na saradnji tokom njegovog mandata, i istakla da je za Vladu Srbije članstvo u EU jedan od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva koji bi trebalo da dovede do uređenije i efikasnije države i boljeg životnog standarda naših građana.

Ona je dodala i da Srbija razume da na putu ka članstvu ne pregovara o standardima, koje želi da dostigne, već o rokovima i najboljem načinu njihove primene, navodi se u saopštenju. 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Majkla Kirbija koji je obećao da će SAD i dalje pružati podršku obrazovanju i za usavršavanje mladih ljudi.

Kirbi je tokom razgovora naglasio da je imao vrlo uspešnu saradnju sa ministrom Verbićem i Ministarstvom i izrazio nadu da će se takva saradnja u oblasti obrazovanja i nauke i dalje nastaviti, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministar Verbić je zahvalio ambasadoru Kirbiju na dosadašnjoj saradnji, uz uverenje da će saradnja obrazovnih, naučnih i istraživački institucija Srbije i SAD još više ojačati. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво