Vučić traži odobrenje za vanredne izbore

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Glavnog odbora te stranke za nedelju, 17. januar, na kojoj će zatražiti odobrenje većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre sednice Skupštine stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Na sednici Glavnog odbora, koja će početi u 11 časova, razgovaraće se o aktuelnoj političkoj situaciji, saopštila je Služba SNS-a za informisanje.

Vučić je juče izjavio da odluku o izborima ne može da donese sam i najavio da će razgovarati o tome sa saradnicima, ministrima i predsednikom Srbije.

U međuvremenu je šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio da je ta stranka uvek spremna za izbore i da bi pitanje o njihovom raspisivanju trebalo postaviti Demokratskoj stranci, za koju kaže da poslednje dve godine beži od svih mogućih izbora.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da je sednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali ne isključuje mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Oglasio se i predsednik kragujevačkih naprenjaka, Radomir Nikolić, koji će predložiti gradskom odboru te stranke, da usvoji zaključak, koji će, kako saopštava, pomoći Aleksandru Vučiću, u odluci da se ide na parlamentarne izbore.

 

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво