Čitaj mi!

Mihajlović: Svaki zločin ima ime i prezime

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je hapšenje bivšeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića rezultat regionalne saradnje, da su svi zločini personalizovani i da je to jedan od postupaka da se dođe do istine.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je hapšenje Orića jedna od posledica regionalne saradnje, odnosno saradnje čitavog regiona sa međunarodnim policijskim službama.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima podsetio je da je reč o osobi osumnjičenoj za zločin, koja je uhapšena po srpskoj poternici.

Politika Srbije je da su svi zločini personalizovani i da svaki zločin ima ime i prezime i žrtve i počinioca, naglasio je Mihajlović.

"Dok sud ne kaže svoju reč, ne treba nikog osuđivati, ali ovo je jedan od postupaka da se dođe do istine", rekao je Mihajlović.

U Bernu je juče uhapšen Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, po poternici Srbije, a na putu za Švajcarsku, gde je trebalo da prisustvuje obeležavanju dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jun 2015, 10:03) - anonymous [neregistrovani]

бајка о личној одговорности

Кад би били злочини персонализовани, Хашки Трибунал неби судио Србима за "заједнички злочиначки подухват" и са тиме постулирао да су Срби генерално имали "мастерплан" да униште друге народе