Читај ми!

SDS neće u rekonstruisanu pokrajinsku vladu

Socijaldemokratska stranka saopštila je da neće ući u rekonstruisanu Vladu Vojvodine jer, kako ocenjuje, nema garancija da će u upravljanju pokrajinom doći do suštinskih promena.

SDS napominje da je u pregovore o rekonstrukciji vlade ušla sa ciljem da se što pre krene sa rešavanjem političke krize i problema građana pokrajine, ali da njihovi sagovornici nisu pregovarali o tim pitanjima, prenosi Tanjug.

"Umesto razgovora o tome na koji način što efikasnije možemo rešiti političku i ekonomsku krizu, podići životni standard građana, podići zaposlenost i investicije i razjasniti sumnje vezano za zloupotrebe u Fondu za kapitalna ulaganja i razloge za stečaj Razvojne banke Vojvodine, druga strana je tokom pregovora razgovarala gotovo isključivo o raspodeli funkcija i zadržavanju vlasti", ističu u SDS-u.

U saopštenju se dodaje da način na koji je Demokratska stranka vodila pregovore svedoči o tome da ta stranka "nažalost, suštinski nije promenila pristup politici, koji je uvek umanjivao vrednost i njenih značajnih ostvarenja u prošlosti".

"Zbog takve politike i neslaganja sa uspostavljenim vrednosnim poretkom smo i napustili tu stranku", podsećaju u SDS-u i dodaju da se u međuvremenu DS suočava i sa unutrašnjim konfliktima i nekonsolidovanošću, zbog čega često tokom pregovora "nismo znali koji je zvanični stav te stranke i ko ga zastupa".

SDS podseća da je odbila ulazak i u republičku vladu kada je procenila da će voditi politiku suprotnu vrednostima za koje se zalaže i da je, u skladu sa doslednom politikom, istu odluku donela i kada je u pitanju pokrajinska vlada, dodajući da ostaju otvoreni za politički dijalog.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je juče da će rekonstrukcija pokrajinske vlade biti izvršena u narednih nekoliko dana, precizirajući da je rekonstrukcija pitanje dana, a ne pitanje nedelje ili meseca.

On je dodao da će rekonstrukcija vlade biti izvršena na predlog koalicionih partnera u pokrajinskoj vlasti - Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratske stranke koje su, po Pajtićevim rečima, predložile da imaju veću participaciju u pokrajinskoj vlasti.

SDS je do skora nosila ime Nova demokratska stranka, a osnovao je bivši predsednik Demoratske stranke Boris Tadić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво