Читај ми!

Pismo Pokreta socijalista sindikatu "Sloga"

Pokret socijalista poručio je sindikatu "Sloga" da u pregovorima o izmenama Zakona o radu učestvuju reprezentativni sindikati, poslodavci i država i da će oni doneti rešenje koje će značiti boljitak za zemlju.

U pismu upućenom tom sindikatu, Pokret socijalista "neizmerno zahvaljuje na svakodnevnoj brizi o predlogu izmena i dopuna Zakona o radu".

"Vidimo da ste pre svega zabrinuti za procedure donošenja zakona i za procese socijalnog dijaloga, gde vi naravno ne učestvujete jer ne predstavljate nikoga", kaže se u saopštenju i dodaje da bi, kako se ističe, bilo poštenije da se saopštenja tog sindikata potpisuju kao saopštenja DS-a.

"U stvari, nije tačno da ne predstavljate nikoga. Svi u Srbiji znaju da ste vi deo ostatka Demokratske stranke, koja sebe naziva 'Demokratska stranka na staroj adresi'", naglašava se u saopštenju, koje prenosi Tanjug.

Navodi se i da će država sa reprezentativnim sindikatima i poslodavcima doneti dobro rešenje.

"Što se tiče pregovora o izmenama i dopunama Zakona o radu, za to vi ne brinite, na njima učestvuju i učestvovaće, reprezentativni sindikati, poslodavci i država, i svi oni će, u interesu napretka ove zemlje doći do rešenja, rešenja koje će značiti boljitak. Niko neće biti prezadovoljan svim rešenjima, ali Srbija će ići napred", kaže se u saopštenju.

Pokret socijalista ističe da "kao jedina izvorna partija borbene levice u Srbiji", snažno podržava Vladu Srbije i predložene izmene i dopune Zakona o radu, i smatra da će se, donošenjem ovog, i drugih reformskih zakona, stvoriti bolji privredni ambijent.

"To znači nove investicije, nova radna mesta, smanjenje nezaposlenosti, veće plate i bolji standard. Želimo više posla, želimo da živimo od svog rada a ne od svog nerada", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво