Читај ми!

Stojanović na čelu Anketnog odbora za KiM

Momir Stojanović, poslanik SNS-a, izabran za predsednika skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o trošenju budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine. Polazna osnova za rad Odbora biće izveštaji Kancelarije za KiM i Ministarstva finansija za proteklih 12 godina, kaže Stojanović.

Poslanik Srpske napredne stranke Momir Stojanović izabran je za predsednika skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o trošenju budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine.

Iduće sedmice biće sačinjen plan rada odbora, odlučeno je na današnjoj sednici.

"Mi ne osuđujemo, ne vodimo istragu, utvrđujemo činjenice kako su trošena budžetska sredstva i ako utvrdimo nepravilnosti, predlažemo kako da se otklone. Predložićemo i mere za pojedince za koje se utvrdi da su odgovorni", objasnio je Stojanović.

Prema rečima Stojanovića, koji je izabran jednoglasno glasovima poslanika vladajuće koalicije i Aleksandra Čotrića iz SPO, polazna osnova za rad Anketnog odbora biće izveštaji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva finansija za proteklih 12 godina.

"Od Kancelarije i Ministarstva finansija tražićemo godišnje planove i izveštaje od 2000. godine i to će nam biti polazna osnova. Posao neće biti lak i ukoliko ne uspemo da ga završimo za predviđenih 120 dana, od Skupštine ćemo tražiti produženje roka, rekao je Stojanović. 

On je rekao i da će se Anketni odbor isključivo baviti utvrđivanjem činjenica o tome kako su trošena budžetska sredstva.

Stojanović je najavio da će Anketni odbor tražiti pomoć DRI, Poreske uprave i pravnika.

U radu Anketnog odbora ne učestvuju predstavnici opozicionih stranaka, a poslanik LDP Zoran Ostojić rekao je pred početak sednice, nezadovoljan što se sa radom počinje "šest meseci pošto je predloženo formiranje odbora", da je "prekršena demokratska procedura da opozicija daje predsednika".

Na prethodnoj sednici održanoj juče, Stojanović je dobio šest, a kandidat opozicije Ostojić četiri glasa.

Odbor ima 14 članova, a za izbor predsednika potrebno je osam glasova. Sednica Anketnog odbora bila je zakazana za 26. april, ali tada nije predložen kandidat za predsednika. 

Skupština Srbije je u aprilu donela odluku o formiranju Anketnog odbora za trošenje budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji koji ima zadatak da u roku od 120 dana taj posao završi i parlamentu predloži mere.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво