Читај ми!

Američke trupe vežbaju za Kosovo

Pripadnici američke 525. borbeno-izviđačke brigade uvežbavaju se na poligonu Hohenfels u Nemačkoj za zadatke koji ih očekuju na Kosovu. Sa Amerikancima zajedno vežbaju vojnici iz Slovenije i Jermenije koji će takođe, uskoro biti u sastavu Kfora.

Vojnici iz 525. borbeno-izviđačke brigade američke vojske imaju tronedeljnu obuku na poligonu Hohenfels u Nemačkoj za zadatke koji ih uskoro očekuju na Kosovu u okviru međunarodnih snaga Kfora u južnoj srpskoj pokrajini.

Amerikanci iz 525. brigade su prva aktivna vojna jedinica SAD koja dolazi u sastav Kfora još od 2003. godine i biće stacionirani u istočnom sektoru ( Kosovska Kamenica, Vitina, Gnjilane, Uroševac, Štimlje, Kačanik i Štrpce).

Na Kosovo dolazi 38. konjički (oklopni) puk, koji se prvobitno spremao za odlazak u Avganistan, ali je zatim prekomandovan.

Pripadnici ove jedinice su krajem aprila dobili svoje "boje", odnosno ratnu zastavu, za odlazak u misiju Kfora, i kako je ranije saopšteno iz američke vojske, proći će tronedeljnu obuku za zadatke koji ih očekuju na Kosovu.

Na fotografijama koje su objavili, pripadnici jedne od jedinica 38. puka iz sastave 525. brigade uvežbavaju suzbijanje nereda, zatim postupke u kontaktu sa civilima (koje su glumili američki vojnici), evakuaciju ranjenika i planiranje vojnih operacija.

Kako je saopšteno, pripadnici 525. borbeno-izviđačke brigade, čija je osnovna namena prikupljanje i analiza informacija na bojištu, radiće zajedno sa međunarodnom misijom Euleks i kosovskom policijom na stvaranju bezbednog okruženja i obezbeđivanju slobode kretanja na Kosovu.

Na poligon u nemačkom gradu Hohenfels u pokrajini Bavarija zajedno sa Amerikancima vežbali su i pripadnici vojski Slovenije i Jermenije koji takođe dolaze na Kosovo.

Fotografije koje je objavila američka vojska pokazuju slovenačke i jermenske vojnike koji vežbaju suzbijanje nereda, dok su Slovenci trenirali i evakuaciju ranjenika zajedno sa kolegama iz Vojske SAD.

Još nije objavljen tačan datum dolaske nove 17. po redu rotacije američkih snaga u okviru Kfora, ali se pretpostavlja da će se to dogoditi krajem maja ili početkum juna.

Oni će zameniti vojnike iz američke Nacionalne garde. Kada dođe do zamene snaga, SAD će imati blizu 800 vojnika u sastavu Kfora.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво