Vremenska prognoza - 12. decembar

Kišu će i u nižim predelima zameniti sneg pa nas očekuje prava zima. Snega će biti od 25 do 50 centimetara na planinama u Istočnoj Srbiji. Duvaće jak severni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. Najviša temperatura do 4 stepena. U Beogradu vetrovito i snežno. U nižim delovima grada očekuje se do 15 cm, snega a na Avali i Kosmaju do 30 cm . Već u ponedeljak sneg će prestati da pada.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

12.12.2021. Nedelja: Oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, samo još na istoku, jugoistoku i severoistoku ujutro sa kišom koja će brzo preći u susnežicu i sneg. U većini nižih predela stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima i više, usled stvaranja snežnih nanosa lokalno i do 50 cm, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku manji snežni pokrivač. Najviše padavina se očekuje u zapadnim i centralnim predelima i na području Holjskih i Kučajskih planina. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. U većini mesta temperatura tokom dana bez većeg kolebanja, od -1 do 2. Na jugoistoku, istoku i severoistoku ujutro malo toplije, do 4 , tokom dana u padu. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača iznad 1000 m  ≥ 30 cm za 12 h, verovatnoća: 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća: 90%.

13.12.2021. Ponedeljak: Pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje. Udari severnog i severozapadnog vetra biće u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća: 80%.

14.12.2021. Utorak: Umereno do potpuno oblačno, hladno i uglavnom suvo, samo još ponegde u planinskim predelima provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 0 do 4 stepeni.

15.12.2021. Sreda: Ujutro slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do -1, najviša od 2 do 6 stepena.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 16.12.2021. do 20.12.2021.)
Ujutro slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima slabe mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se uglavnom južnije od Save i Dunava. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво